Prepară-ți propriul suc de Aloe Vera

30/01/2017

Prepară-ți propriul suc de Aloe Vera

Aloe Vera este considerată a avea multe beneficii medicale și are capacitatea de a vindeca multe boli, de la mici arsuri și tăieturi, la detoxifierea organismului și îmbunătățirea imunității. Aloe Vera poate fi adăugată la piureuri, băuturi sau sucuri de fructe. Dar înainte de a continua cu privire la modul de extragere a gelului sau de a face sucul, aș dori să lămuresc o serie de aspecte esențiale cu privire la gelul de Aloe Vera.

Prepară-ți propriul suc de Aloe Vera

Frunze de Aloe Vera pentru suc de casă

Beneficii și riscuri ale frunzeor de Aloe Vera

Aloe Vera are capacitatea de a detoxifia corpul uman, dar aceasta trebuie utilizată în mod corect. Din frunza de Aloe Vera trebuie utilizat doar gelul. Am auzit mulți oameni că fac uz de frunzele întregi ale plantei de Aloe Vera, inclusiv crusta pentru a face curry și o amestecă cu cartofi, dar crusta trebuie îndepărtată.

Extragera gelului și depozitarea lui

Dacă îți dorești să faci propriul gel de Aloe Vera și să-l păstrezi, trebuie să ai în vedere că gelul extras se oxidează repede și beneficiile medicinale vor fi diminuate într-o perioadă scurtă de timp, deși este bagat la frigider. Pentru a preveni oxidarea pune zeamă de lămâie peste gelul extras. Mai multe informații despre extragerea gelului de Aloe Vera găsești aici. Ceea ce trebuie să avem în vedere la consumul frunzelor de Aloe Vera este faptul că trebuie să îndepărtăm învelișul exterior, deoarece acesta poate provoca diaree sau crampe stomacale.

Spălă frunza de Aloe Vera sub un jet de apă pentru a îndepărta murdăria. Usucă-o cu o hârtie absorbantă și lăsă crusta să se usuce complet. Ia o foarfeca de bucătărie și taie marginile pentru a îndepărta părțile spinoase și pentru a deschide frunza. Cu un cuțit ascuțit, elimină crusta pe de o parte, împreună cu partea interioară gălbuie. Gelul interior trebuie sa arate clar fără orice părți galbene sau verzi, dacă le vezi doar răzuiește-le.

Rețetă suc Aloe Vera

Taie gelul cu un cutit sau cu o lingură.
Poți amesteca 2 măsuri din acest gel cu apă simplă sau cu suc de portocale, cu apă de nucă de cocos, apă de orz sau cu suc de lămâie și adăugă doar îndulcitorul dorit. Absolut revigorant, liniștitor și răcoritor.

Ingrediente suc cu gel de Aloe Vera (pentru  240ml)

Pentru extragere:
1 Frunză de Aloe Vera
Pentru a face suc:
2 lingurițe de gel de Aloe Vera
1 cană de apă sau suc de legume sau fructe
îndulcitor după gust
Suc de lămâie pentru a preveni oxidarea
Se servește imediat.