Descoperă efectele gelului pur de Aloe Vera pentru corpul tău

16/11/2016
imgp5321Descoperă efectele gelului pur de Aloe Vera pentru corpul tău

Am spus în acest articolAloe Vera este Planta Nemuririi la egipteni. La nativii americani este cunoscută ca Miracolul Cerului. Iar noi știm deja, din practica bunicilor noastre că gelul de Aloe Vera vindeca micile răni ale copiilor neastâmpărați. Cum proceda bunica? Lua o frunză din planta de la fereastră, o rupea și cu gelul din interior masa locul afectat.

Consumă gel de Aloe Vera proaspăt, pentru a te bucura de beneficii optime. Nu utiliza gelul de Aloe Vera disponibil în bidoane sau sticle, deoarece acesta își pierde mare parte din proprietăți. 

Înainte de a trece efectiv la descrierea modului în care gelul de Aloe Vera este util stării de bine a organismului nostru am să vorbesc puțin despre modul în care găsim acest gel în comerț. Consider necesar să evidențiez faptul că gelul de Aloe Vera comercializat în sticle, bidoane sau alte tipuri de recipiente nu oferă la fel de multe beneficii precum gelul extras direct din frunzele de Aloe Vera!

Procesarea gelului de Aloe Vera duce la pierderea a peste 50% din elementele active, cu efect de vindecare. 

Este logic pentru toată lumea că fructele consumate în starea lor naturală sunt mai sănătoase și au mult mai multe vitaminte comparativ cu acele fructe din care s-au preparat sucuri, gemuri compoturi etc. Și pentru gelul de Aloe Vera se aplică principiul raw. Procesarea gelului de Aloe Vera duce la pierderea a peste 50% din elementele active cu efect de vindecare. 

Dacă aveți deja propria plantă de Aloe Vera, am să vă spun că are și aceasta proprietăți de vindecare, însă ele sunt minime comparativ cu proprietățile Aloei Vera Barbadensis. Un alt aspect pe care trebuie să-l cunoașteți este faptul că mediul propice pentru cultivarea plantei de Aloe Vera Barbadensis este cel din Insulele Canare.

Care este soluția optimă pentru a consuma gelul de Aloe Vera?

Planta de Aloe Vera Barbadensis rezistă și în țara noastră, însă creșterea ei este ușor forțată (nenaturală). Acest fapt are efect negativ și asupra gelului din interiorul frunzelor de Aloe. Și atunci care este soluția optimă pentru a consuma gelul de Aloe Vera?

Aloe Vera are proprietăți anti-bacteriene, anti-virale și anti-fungice, care ajută sistemul imunitar la curățarea organismului de toxine și agenți patogeni.

Gelul de Aloe Vera conține peste 200 de constituenți activi biologic. Acest gel are un conținut ridicat de polizaharide, vitamine, enzime, aminoacizi și minerale care contribuie la o mai bună absorbție a substanțelor nutritive. Conform publicației ,,The Journal of Science and Environmental Health”, Aloe Vera are proprietăți anti-bacteriene, anti-virale și anti-fungice care ajută sistemul imunitar la curățarea organismului de toxine și de agenți patogeni.

Gelul pur de Aloe Vera conține minerale

Gelul pur de Aloe Vera are o mulțime de minerale, inclusiv calciu, magneziu, zinc, crom, seleniu, sodiu, fier, potasiu, cupru și mangan. Aceste minerale lucrează împreună pentru a stimula căile metabolice.

Gelul pur de Aloe Vera conține enzime 

Gelul pur de Aloe Vera contine enzime importante, cum ar fi amilazele și lipazele care pot ajuta la digestie, prin descompunerea moleculelor de grăsime și zahăr. O altă moleculă, în special, kinaza, ajută la reducerea inflamației.

Gelul pur de Aloe Vera conține vitamine

Gelul pur de Aloe Vera conține vitamina B12. Vitamina B12 este necesară pentru producerea de celule roșii din sânge. Aceasta ar fi o veste bună pentru vegetarieni și vegani, în special, care de multe ori nu primesc cantități adecvate de vitamina B 12, prin dieta lor regulată.