• aloe vera ghiveci
 • aloe vera ghiveci
 • aloe vera ghiveci
 • aloe vera ghiveci
 • aloe vera ghiveci

Planta Aloe Vera (10-12 ani)

(1 evaluari)
5.00 out of 5

900.00 lei

O planta care nu trebuie sa-ti lipseasca din casa.

Aloe Vera este o planta inalta de aproximativ 100-130cm, cu 12-15 frunze late, carnoase, greutatea fiecarei frunze la maturitate atingind 500-1200gr.

Aloe este o planta nepretentioasa, dar trebuie sa-i oferiti putina atentie ca sa va bucurati de aspectul ei superb.

Solul potrivit este cel nisipos, bine drenat.

În stoc

 • Descriere

 • Planta Aloe Vera (10-12 ani). Extrage gel de Aloe Vera direct din Frunze de Aloe Vera

  Înca din antichitate, planta Aloe Vera a fost utilizata in tratarea diferitelor afecțiuni. Planta de Aloe Vera a fost utilizată de către oamenii din întreaga lume. Aloe Vera este recunoscută pentru efectele sale binefăcătoare asupra sănătății, dar și frumuseții. Vechii egipteni numeau Aloe Vera chiar „planta nemuririi” .

  Aloe Vera crește îndeosebi în zonele subtropicale. Aceasta este deja cunoscuta în multe țări pentru efectele sale terapeutice extraordinare. Aloe Vera este considerata de aceea ca un veritabil medicament natural.

  Planta Aloe Vera (10-12 ani). Îngrijire planta Aloe Vera

  Planta de Aloe Vera are nevoie de un loc luminos și însorit. Trebuie să fie ferite de curenții de aer sau ger. Temperatura minima la care rezistă este de 5 – 8 grade C).

  Înmulțirea plantei se face prin butași, care vor fi separați de planta-mamă. După ce sunt separați sunt mutați în pământ nisipos în perioada mai-iunie.

  Aloe Vera are nevoie de îngrășemânt foarte rar, în schimb trebuie udată. Nu o uda în exces, deoarece îi vor putrezi rădăcinile. Recomandat este ca planta de  Aloe Vera sa fie udată la 2-3 zile.

  Aloe Vera prefera un sol ușor, așa că pământul trebuie amestecat cu carbune de lemn și cu fărămituri de cărămida. Pentru drenare, la fundul ghiveciului de Aloe Vera se pun un strat de pietricele mici sau coji de nuca zdrobite.

  Un îngrășămant natural recomandat pentru Aloe Vera este bălegarul uscat, amestecat cu mușchi fărămițat.

  În perioada de iarnă, planta de Aloe Vera se ține la 12-14 grade C, în locuri luminoase. Vara, are nevoie de multă căldură, soare și umezire moderată. Ca să crească mai repede, se folosesc îngrășăminte naturale, dar daca nu dorți sa-l folosiți pentru tratamente, puteți să puneți îngrășăminte din comert pentru cactuși.

  Plantele tinere se muta în ghivece mai mari și li se schimbă pământul în fiecare primăvară, iar plantele bătrâne – o dată la 3 ani. Nu se dezvoltă bine daca în pământ se adaugă turbă de baltă. În condiții bune, planta de Aloe Vera se dezvolta repede și nu se îmbolnăvește.

 • Recenzii (1)

 • 1 recenzie pentru Planta Aloe Vera (10-12 ani)

  1. Evaluat la 5 stele din 5

   Mircea

   Am nevoie și eu de planta dar am sa va trimit email va mulțumesc anticipat.

  Adaugă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *