Beneficiile și obținerea gelului de Aloe Vera

26/01/2017
Beneficiile și obținerea gelului de Aloe Vera

Aloe Vera Barbadensis

Beneficiile și obținerea gelului de Aloe Vera

Gelul de Aloe Vera Barbadensis este un mare vindecător, care poate calma arsurile solare sau pielea iritată. Gelul proaspăt poate fi recoltat direct dintr-o plantă de Aloe Vera și stocat pentru o utilizare ulterioară. Aloe Vera este sigură și netoxică dacă sunt luate măsuri de prevenire a mucegăirii sau putrezirii frunzelor înainte de a fi consumate.

Tratează arsurile cu Aloe Vera

Mulți oameni folosesc planta de Aloe Vera pentru a-și trata arsurile sau tăieturile. Planta de Aloe Vera este utilizată pentru proprietățile oferite de gelul din interiorul frunzelor, fie prin simpla tăiere a funzelor și aplicarea gelului pe răni, fie prin extragerea gelului din frunze. Deși această metodă este eficientă, prin ea se risipește mare parte din gelul frunzei.

Recoltarea gelului de Aloe Vera

Pentru recoltarea gelului, cele mai potrivite frunze vor fi cele de la baza plantei. După ce ați tăiat frunza, așezați-o într-o poziție verticală într-un recipient ușor înclinat. Lasați frunza în această poziție timp de aproximativ 10-12 de minute, pentru a permite sevei să se scurgă din frunză. După scurgere, frunza se pune pe o suprfață plană și se crestează pe vertical, iar gelul poate fi răzuit cu o lingură de lemn. Atunci când îndepărtați gelul de pe frunzele de Aloe Vera, este important să apăsați ușor în jos, dar ferm.

Depozitarea gelului de Aloe Vera Barbadensis

Gelul de Aloe Vera Barbadensis se depozitează în frigider într-un recipient din plastic sau într-un recipient din sticlă. Cea mai buna alegere este un borcan verde sau maro închis de sticlă. Mulți oameni adaugă o picătură de vitamina E și o cantitate mică de sare de lămâie pentru a preveni decolorarea și pentru a face gelul de Aloe Vera să reziste mai mult. În locul sării de lămâie se poate pune vitamina C sau zeamă de lămâie. Pentru că te-am învățat să îți recoltezi propriul gel 100% pur de Aloe Vera Barbadensis este timpul să renunți la gelul de Aloe Vera care a fost procesat.