Beneficiile consumului de morcovi: îmbunătățesc vederea

25/01/2017

Beneficiile consumului de morcovi: îmbunătățesc vedereaBeneficiile consumului de morcovi

Morcovii sunt o sursă importantă de vitamina A, cu alte cuvinte poți renunța la capsulele de vitamina A. In plus, te pot ajuta să ai pielea frumoasă, contribuie la prevenirea cancerului și au efecte anti-îmbătrânire. Află cum poți să profiți de beneficiile acestui super aliment.

Morcovii îmbunătățesc vederea

Este deja cunoscut că morcovii sunt buni pentru ochi, fiind bogați în beta-caroten. Ficatul transforma beta-carotenul în vitamina A, iar în această formă contribuie la îmbunătățirea calității retinei.

Morcovii ajută la prevenirea cancerului

Studiile au arătat că morcovii reduc riscul de cancer pulmonar, cancer de sân și cancer de colon. Falcarinolul este un pesticid natural produs de morcov, care protejează împotriva bolilor. Morcovii sunt una dintre puținele surse comune ale acestui compus. Un studiu a arătat ca riscul de cancer este de 1/3 mai mic la șobolanii care mănâncă morcov.

Morcovii încetinesc îmbătrânirea

Nivelul ridicat de beta-caroten din morcovi acționează ca un antioxidant pentru celulele deteriorate din organism prin metabolismul normal. El ajută la încetinirea îmbătrânirii celulelor.

Morcovii te ajută să ai pielea mai frumoasă

Vitamina A și antioxidanții protejează pielea de arsurile solare. Deficiențele de vitamina A cauzează uscarea pielii, părului și a unghiilor. Vitamina A previne ridarea prematură, acneea, pielea uscată, pigmentarea, petele și tonul inegal al pielii.

Morcovii ajută la prevenirea infecției

Morcovii sunt cunoscuți de fitoterapeuți pentru prevenirea infecției. Ei pot fi folosiți cruzi sau fierți, făcuți piure. De asemenea, te pot face mai frumoasă, atât in interior, cât și in exterior. Morcovii pot fi folosiți ca mască facială ieftină și foarte convenabilă. Cum poate fi folosit? Foarte simplu. Rade un morcov și amestecă-l cu miere.

Morcovii împiedică bolile de inimă

Studiile arată că dietele bogate în morcovi sunt asociate cu un risc mai mic in bolile de inimă. Morcovii pe langa beta-caroten, mai au si alfa-caroten insotita de luteină. Consumul regulat de morcovi reduce si nivelul colesterolului, deoarece fibrele solubile din acestia se leagă cu acizii biliari.

Morcovii detoxifică organismul

Vitamina A, ajută ficatul să dea afară toxinele din organism, astfel se reduce secreția biliară și grăsimea din ficat. Fibra prezentă în morcovi ajută la curățarea colonului și grăbește circulația deșeurilor metabolice.