Aloe Vera utilă pentru tratarea parodontitei

30/01/2017
Aloe Vera utilă pentru tratarea parodontitei

Aloe Vera si parodontita

Aloe Vera utilă pentru tratarea parodontitei

Parodontita este o boală infecțioasă. Bacteriile modulează contribuie la diversitatea bolii parodontale. În ultimii ani, s-a încercat dezvoltarea unor tratamente pentru a preveni descompunerea țesutului parodontal.

Unul dintre aceste tratamente, presupune utilizarea gelului pur de Aloe Vera. Mediul ideal pentru a crește această plantă sunt zone climatice tropicale și cele cu căderi reduse de precipitații. Frunza de Aloe Vera este formată din două părți diferite: o parte centrală mucilaginoasă și crusta care acoperă gelul.

Cum acționează gelul pur de Aloe Vera?

Țesutul parenchimantos formează porțiunea interioară a frunzelor de Aloe Vera și produce un material transparent, subțire fără gust, gelatinos numit gel de Aloe Vera. În ultimii ani, diverse produse cosmetice și medicale sunt fabricate din țesutul mucilaginos, prezent în interiorul frunzei de Aloe Vera.

Istoricul utilizării gelului de Aloe Vera 

Aloe Vera a fost folosită ca medicament în ultimele câteva mii de ani. Istoria afirmă că războaiele au fost purtate, în scopul obținerii controlulului asupra zonelor de creștere a Aloei Vera în diferite zone din Africa de Nord. Utilizările sale sunt menționate în diverse cărți și tablete din lut mesopotamiene, în țări precum Egipt, Grecia, Africa de Sud, India, China, Mexic, Japonia pentru diverse afectiuni, cum ar fi arsuri, căderea părului, infecții ale pielii, hemoroizi, sinuzită, durere gastrointestinală. Aloe Vera este, de asemenea, un vindecător de răni, pentru contuzii, arsuri cu raze X, înțepături de insecte etc.

Aloe Vera pentru rezolvarea unor probleme dentare

Utilizările dentare ale Aloei Vera sunt multiple. Este extrem de utilă în tratamentul bolilor gingivale cum ar fi gingivita și parodontita. Acesta reduce sângerarea, inflamația și umflarea gingiilor. Este un antiseptic puternic în locuri unde curățarea normală este dificilă, iar proprietățile sale antifungice ajută foarte mult în problema stomatitelor induse de proteze, a ulcerelor bucale etc. Gelul de Aloe Vera este un puternic vindecător și poate fi utilizat și după extracții. Acesta a fost utilizată în tratamentul de canal, ca pansament sedativ și ca unguent în timpul preparării biomecanice.

Gelul de Aloe Vera aplicat în tratamente care au dus la reducerea semnificativă a adâncimii cavităților și la reducerea indicelui gingival. Aceste efecte pot fi atribuite proprietăților sale anti-inflamatorii, antibacteriene și de vindecare a rănilor. Aloe Vera are numeroși agenți anti-inflamatorii. Aloe Vera inactivează bradikinina cu aproximativ 67% și ameliorează durerea. Gelul de Aloe Vera duce la scăderea probabilității ca plăcile dentare să apară. Vindecarea rănilor cu Aloe Vera este posibilă  datorită creșterii aportului de sânge și a creșterii nivelului de oxigenare. Mai mult, Aloe Vera conține vitaminele A, C, E, B 12 și acid folic. Vitamina C, care este implicată în sinteza colagenului, crește concentrația de oxigen la locul rănii. Acest lucru se datorează dilatării vaselor de sânge, deoarece Aloe Vera penetrează și dilată capilarele care ajung la locul vătămat, îmbunătățind vindecarea.

Concluzii

Administrarea subgingivală a gelului de Aloe Vera are rezultate în ameliorarea stării parodontale. Aloe Vera poate fi folosită ca o alternativă la medicamentele existente, mai ales datorită faptului că are diferite beneficii. Aceasta este ușor de aplicat, nu necesită echipamente de administrare (gen seringi) și nu are efecte adverse.

Voi ce tratamente cunoașteți pentru prevenirea și tratarea problemelor parodontale?