Află de ce rucola este așa benefică organismului tău

16/05/2017

Rucola conține un nivel ridicat de acid folic și antioxidanți. Dintre aceștia, cei mai populari pentru sănătatea ta și pentru o imunitate de fier sunt: vitamina C, vitamina K și vitamina A. Cum acționează ei?  Luptă împotriva radicalilor liberi, ajută organismul să combată virușii și eventuale dezechilibre care apar din pricina asteniei de primăvară.

Această plantă este dotată cu carotenoizi, precum și multe alte minerale, cum ar fi potasiu, mangan, fier și calciu. Toate acestea întrunesc elementele benefice și necesare în dieta unei persoane.

Rucola conține fitochimicale, care sunt deosebit de utile în prevenirea cancerului. De asemenea, este superioară altor frunze verzi, deoarece, spre deosebire de celelalte soiuri, rucola este scăzută în oxalați, care sunt substanțe chimice ce inhibă de fapt, absorbția mineralelor în organism. Rucola are un conținut scăzut de calorii și un aliment bogat în nutrienți. Are o aromă fină și calorii negative – ceea ce este wow pentru toate persoanele care vor să scape de burtică sau kilogramele în plus.

Dacă introduci rucola în regimul alimentar cotidian, starea ta de sănătate va fi surprinzător de bună!


Vitamina A este unul dintre antioxidanții menționați mai sus, iar prezența sa în rucola garantează, de asemenea, că cei ce consumă această plantă, își îmbunătățesc starea oaselor, a dinților și a ochilor. Flavonoidele din toate legumele cu frunze similare rucolei, s-au dovedit a proteja împotriva cancerului de piele, a cancerului de plămâni și a diferitelor tipuri de cancer oral.

Așadar, consumă rucola nu doar pentru a beneficia de mai multă energie și imunitate, dar și pentru ajutorul primit în reglarea greutății corporale, cât și pentru modul în care previne una dintre cele mai devastatoare boli – cancerul. Multiple studii au arătat că aceasta are foarte mare succes în combaterea și prevenția cancerului de mai multe tipuri: prostată, sân, col uterin, ovarian, precum și a celui de colon.

Rețetă pentru o salată delicioasă cu rucola, portocale și ulei de măsline

Ingrediente:
– 200 g frunze de rucola
– 2 portocale
– o linguriță de oțet balsamic sau zeama de la o lămâie
– 1 lingură de ulei din măsline
– Gel de Aloe Vera: 1 linguriță mică

Mod de preparare

Se spală frunzele de rucola și se pun într-un bol, care are dimensiune medie. Se curăță cele 2 portocale și se taie bucățele mici. Se adaugă peste frunzele de rucola împreună cu lămâia și uleiul de măsline. Gelul de Aloe Vera îl poți extrage direct din frunza de Aloe, pentru a beneficia în totalitate de proprietățiile sale uimitoare. Pe site-ul reginaplant.ro, descoperi cum îți poți extrage propriul gel din Aloe Vera.

Salata se poate servi cu: orez fiert, ciuperci gratinate sau conservate, zacuscă.

Observație:
Pentru o dietă eficientă și echilibrată din punct de vedere nutrițional, ai grijă să alternezi tipul de salate conform rețetelor oferite în acest ebook.