Află acum beneficiile leurdei pentru sănătatea organismului tău

28/03/2017
Află acum beneficiile leurdei pentru sănătatea organismului tău

Află acum beneficiile leurdei pentru sănătatea organismului tău

La ieșirea din perioada lui anuală de hibernare, ursul brun din Europa se hrânește cu plăcere cu proaspăta ieșită leurdă (o specie de usturoi sălbatic) și cu bulbii ei. Această plăcere mare a ursului de a consuma leurdă, a determinat comunitatea științifică să numească această plantă Allium ursium, ursa fiind cuvântul latin pentru urs.

Atracția acestei plante cu gust iute a captat, de asemenea, alți adepți din regnul animalelor, mistreții fiind în al nouălea cer, ori de câte ori descoperă un câmp de leurdă.

În pășunile folosite de oameni, vacile apreciază foarte mult ceea ce este cunoscut în mod obișnuit ca ,,usturoiul ursului”, numai că laptele lor păstrează această aromă de usturoi.

Leurda este un aliment autentic pentru sănătate. Are mai multe tipuri de antioxidanți și ajută la protejarea celulelor împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi. Este cunoscut că leurda scade tensiunea arterială, colesterolul și nivelul de zahăr din sânge.

Află acum beneficiile leurdei pentru sănătatea organismului tău

Pentru plămânii noștri, leurda poate fi folosită  pentru a trata astmul bronșic, bronșita și emfizemul pulmonar. Efectele neplăcute ale diareei, colicilor, indigestiei și gazelor provocate de digestie, de asemenea, sunt diminuate în prezența consumului de leurdă. Prin împiedicarea avansării arterosclerozei, leurda reduce riscul unui atac de cord.

De asemenea, împiedică dezvoltarea paraziților, leurda fiind renumită pentru combaterea bacteriei care provoacă trichineloza.

Sucul de leurdă este utilizat în curele pentru pierderea în greutate.

Acest lichid puternic al plantei, de asemenea, respinge moliile și poate servi ca dezinfectant menajer.

Leurda este o plantă asemănătoare usturoiului sălbatic, perenă și este nativă din Europa de Vest și Centrală. Este o plantă ce se extinde ușor în zonele împădurite, ale cărei frunze comestibile, cât și flori, conferă un miros și o aromă de usturoi. Floarea albă, în formă de stea, își face apariția în perioada mai-iunie.

Doza recomandată

Leurda este un popular tonic de primăvară, ajutând la stimularea sistemul imunitar pentru sezoanele care urmează. Frunzele sale stau bine între feliile unui sandwich vegan, iar petale florilor împărtășesc aroma de usturoi atunci când suntem în căutarea unui nou mod de a îmbunătății gustul mâncării consumate.