Utilizează gel pur de Aloe Vera pentru ten gras, uscat, sensibil și normal

25/11/2016
Utilizează gel pur de Aloe Vera pentru ten gras, uscat, sensibil și normalUtilizează gel pur de Aloe Vera pentru ten gras, uscat, sensibil și normal

În cosmetică gelul pur de Aloe Vera este un ingredient calmant, care ajută la menținerea pielii sănătoase și repararea celei deteriorate cu ajutorul proprietăților sale vindecătoare. Ceea ce este minunat la acest gel este că el nu face discriminare și poate fi utilizat de persoane cu diferite tipuri de piele.

Gelul pur de  Aloe Vera poate fi utilizat în diverse forme – sub formă de gel natural extras direct din frunze, pregătit ca suc sau congelat. Mai jos ți-am pregătit o serie de sfaturi. Și pentru că nu știu ce fel de ten ai, am considerat că este mult mai potrivit să ofer soluții pentru toate persoanele, indiferent de tipul de piele.

Cum te poate ajuta gelul pur de Aloe Vera în tratamentele cosmetice?

Gelul pur de Aloe Vera are proprietăți anti-inflamatorii. Acesta ajută la tratarea petelor, a acneei și a altor probleme ale pielii. Dacă aplici gel pur de Aloe Vera pe o tăietură minoră sau o rană, o arsură sau o erupție cutanată, acestea se vindecă mult mai repede.

Dacă utilizezi cu regularitate gelul de Aloe Vera, imediat după ce l-ai extras din frunzele plantei, acesta înmoaie celulele moarte ale pielii lăsând o senzație de piele moale și netedă. Acest gel întârzie, de asemenea, semnele vizibile de îmbătrânire cum ar fi liniile fine și apariția ridurilor. Știați că gelul pur de Aloe Vera poate ameliora și senzația de mâncărime a pielii?

Gelul pur de Aloe Vera este de ajutor atât vara, cât și iarna. Proprietățile sale răcoritoare furnizează instant calmarea arsurilor solare în timpul verii și hidratarea pielii iarna. Gelul de Aloe Vera ajută la tratarea pielii uscate.

Mască cu gel pur de Aloe Vera pentru piele normală

Persoanele cu pielea normală pot folosi gel de Aloe Vera, fără griji cu privire la orice efecte secundare. Folosiți-l zilnic pentru a menține pielea în stare bună de sănătate. Aceasta este o mască bună pentru a vă menține pielea netedă și suplă. 

Amestecă o linguriță de gel pur de Aloe Vera cu o lingura de faină de năut și o linguriță de iaurt. Aplică această mască pe față si pe gât, evitând zona din jurul ochilor. Îndepărtează masca după 30 de minute și șterge zona cu un prosop curat.

Mască cu gel pur de Aloe Vera pentru  tenul gras

Tenul gras este de obicei predispus la acnee. Aplicarea în mod regulat a acestei măști de față poate face minuni pentru pielea ta. Urmează acest tratament o dată pe săptămână pentru a obține o piele curată. Amestecă 1 lingură gel pur de Aloe Vera cu o linguriță de miere și lasă-o să acționeze timp de 1 minut.

Mască cu gel pur de Aloe Vera pentru  tenul uscat

Pielea uscată este adesea lipsită de hidratare, iar efectele sunt ușor vizibile. Pentru a contracara aceste efecte aplică această mască de față în fiecare noapte. Cum procedezi? Se amestecă gel de Aloe Vera cu ulei de măsline și se adaugă puțin unt de shea (puteți adăuga și cremă de unt shea). Se amestecă bine până se formează o pastă groasă și apoi se aplică pe față și pe gât. Să păstrează masca timp de 20 de minute și se spală fața cu apă rece, pentru a reține umezeala din piele.

Mască cu gel pur de Aloe Vera pentru piele sensibilă

Aceasta mască este foarte ușoară și nu provoacă nicio iritație. Dacă o aplici conform sfaturilor mele, pielea este curațată de murdărie și impurități. Experții în tratarea pielii recomandă utilizarea gelului de Aloe Vera pentru acest tip de piele.

Cum procedezi? Amesteci 1 lingură de gel de Aloe Vera, 1 lingură de castravete dat prin blender și o linguriță de iaurt. La aceste ingrediente adaugă 2-3 picături de ulei esențial. Se aplică pe față și se lasă timp de 15 minute. După aceea o poți îndepărta cu apă la temperatura camerei și cu demachiant.