Usturoiul vindecător de cancer și imunizator natural pentru organismul tău

16/05/2017

Usturoiul vindecător de cancer și imunizator natural pentru organismul tău. Când usturoiul verde apare pentru prima dată în piață, cu toții știm că Primăvara a venit.  La aspect, usturoiul verde seamănă mult cu ceapa verde, însă zilele acestuia sunt ceva mai scurte. Ne putem bucura de el doar câteva săptămâni.

Usturoiul are un gust dulce-picant și este recomandat pentru persoanele anemice

Usturoiul este notabil pentru calitățile sale de imunizare a organismului.  Compusul care se găsește în acesta, răspunzător de mirosul și gustul său picant, este un antibiotic natural care poate ajuta în prevenirea infecțiilor.

Dacă ai probleme cu anemia sau te confrunți cu deficitul de fier, usturoiul ajută la menținerea nivelului necesar al fierului în organism. Cei mai mulți oameni știu că vitamina C previne răspândirea celulelor canceroase în organism, însă feroportina – un compus prezent în usturoiul verde este și mai eficientă din acest punct de vedere.

Usturoiul – un remediu pentru persoanele bolnave de inimă

Usturoiul este bogat în mangan, un mineral care produce colesterolul bun. Se spune că usturoiul verde protejează împotriva înmulțirii celulelor canceroase, asigurând și sănătatea vaselor de sânge. Acest lucru se întâmplă, deoarece există o creștere a producției de oxid nitric care ajută la relaxarea și dilatarea vaselor de sânge.

Consumă zilnic usturoi în salate sau mâncăruri gătite, iar în acest fel riscurile apariției cancerului gastric vor fi limitate. Un aport mărit al consumului de legume ne oferă capacitatea unui organism puternic, capabil să lupte pentru sănătatea organelor. Acestea reprezintă o bună componentă pentru a reduce șansele de cancer la stomac. Usturoiul are conținutul adecvat de potasiu care ajută în menținerea sănătoasă a inimii.

Este, de asemenea, ca un pansament natural pentru stomac. Și pentru gât are efecte benefice, deoarece deține un conținut ridicat de ulei volatil iar acesta este motivul pentru care sucul de usturoi verde este considerat a fi util pentru tractul respirator.

Iată și o rețetă care te poate ajuta, pe lângă consumul de usturoi, în cazul în care ai dureri ale gâtului sau probleme respiratorii.

  • 1 lingură de gel pur de Aloe Vera;
  • 50 g praz;
  • 2 linguri sirop de arțar;
  • 100 g suc fructe de sezon.
  • 100 g avocado;
  • mentă.

Se spală toate ingredientele, se taie bucăți  și se pun într-un blender. Se pasează până ce devin omogene. Sucul se consumă imediat, înainte ca fructele să se oxideze.