Trei măști pe bază de Aloe Vera care te vor ajuta să ai un ten mai sănătos

25/01/2017
Trei măști pe bază de Aloe Vera care te vor ajuta să ai un ten mai sănătos

În articolele precedente, am vorbit despre cât de benefic poate fi gelul de Aloe Vera pentru un ten mai frumos și mai sănătos, indiferent de perioada anului, de vârstă și de tipul tenului.

Astăzi îți vom spune cum să îți pregătești măștile potrivite pentru pielea arsă de soare (chiar dacă este iarnă, mersul la ski poate culmina cu arsuri ale feței), o mască pentru pielea deshidratată și o mască pentru pielea depigmentată.

Mască cu Aloe Vera pentru îndepărtarea bronzului

Conținutul acestei măști este benefic pentru pielea expusă la soare. Conținutul de vitamina C din sucul de lămâie si coaja de portocală reduc bronzul si luminează petele întunecate. Gelul de Aloe Vera, pe de altă parte, vindecă și calmează erupții cutanate, inflamația și roșeața ce rezultă ca urmare a expunerii la soare.

Ingrediente: pudră de coajă de portocală – 1 lingură; gel de Aloe Vera – 2 linguri; suc de lămâie – 2 linguri.

Metodă de preparare a măștii cu gel de Aloe Vera

Se amestecă toate ingredientele pentru a obține o pastă. Aplică masca pe zonele arse de soare. Se clătește cu apă rece, după 15-20 de minute.

Mască cu Aloe Vera pentru pielea uscată și deshidratată

Această mască conține agenți de hidratare care mențin pielea hidratată și previn exfolierea și uscarea feței.

Ingrediente: gel de Aloe Vera – 2 linguri; o banană coaptă de dimensiuni mici; ulei de migdale – 3 lingurițe.

Mod de preparare mască cu Aloe Vera pentru pielea uscată și deshidratată

Strivește banana coaptă. Adăugă uleiul de migdale și gelul de Aloe Vera peste ea. Se amestecă bine. Aplică amestecul pe gât și față. Lasă-l timp de o jumătate de oră. Îndepărtează masca prin frecare ușoară. Apoi spală-te cu apă călduță.

Mască cu Aloe Vera pentru pielea depigmentată 

Ingredientele utilizate pentru această mască facială luptă împotriva infecției pielii, pentru deschiderea zonelor pigmentate și pentru a restabili culoarea naturală a pielii.

Ingrediente: gel de Aloe Vera – 2 linguri; apă de trandafiri – câteva picături; castravete – câteva bucăți.

Mod de preparare al măștii cu Aloe Vera pentru pielea depigmentată

Pasează bucățile de castravete până ce acestea formează o pastă. Adaugă apoi apa de trandafiri  și gelul de Aloe Vera peste ea. Se amestecă în mod corespunzător și se aplică pe zonele pigmentate ale pielii. Lasă masca să acționeze timp de 25-30 minute. Folosește apă călduță pentru curațare.