Salată verde: aproximativ 5 calorii/ 100 g, ideala pentru slăbit

10/04/2017
Salată verde: aproximativ 5 calorii/ 100 g, ideala pentru slăbit

Salată verde: aproximativ 5 calorii/ 100 g, ideala pentru slăbit

Salată verde: aproximativ 5 calorii/ 100 g, ideala pentru slăbit. Salata verde  sau lăptuca – cum i se spune în Oltenia – este planta care te ajută sa ajungi la greutatea perfectă. Este consumată, cu precădere de oameni și iepuri. 🙂 În acest articol vă voi vorbi despre specia de salată Romaine.

Aceasta are:

  • puține zaharuri și sodiu;
  • de două ori mai multe proteine decât salata aisberg;
  • de două ori mai mult calciul;
  • de trei ori mai multă vitamina K;
  • de patru ori mai mult fier;
  • de opt ori mai multă vitamina C;
  • de șaptesprezece ori mai multă vitamina A.

Iată numeroasele beneficii aduse de salata verde 

Conținut caloric scăzut și aproape zero grăsimi.
Salata verde are doar 5 calorii la suta de grame.  Acesta este motivul pentru care este atât de bună pentru pierderea în greutate.

Ajuta la pierderea în greutate
Salata verde conține fibre și celuloză. Aceasta îmbunătățește digestia și contribuie la creșterea în greutate, dar este, de fapt, esențial pentru controlul greutății pe termen lung. Salata are un conținut ridicat de fibre și ajută la eliminarea sărurilor biliare din organism. Fibrele reduc nivelul colesterolului.

Prin urmare, salata verde este, de asemenea  bună pentru inima ta! Consumul de lăptucă este benefic pentru inimă și pentru că aceste frunze sunt bogate în vitamina C și beta-caroten.

Salata verde este bogată în acizii grași omega-3.

Acești acizi grași sunt extrem de sănătoși pentru menținerea sănătoasă a inimii.

Salata verde previne insomniile

Lichidul alb, pe care îl vezi atunci când rupi o frunză de salată are un rol benefic pentru persoanele care au tulburări de somn. Acest lichid are proprietăți relaxante și induc somnul, fără efecte secundare puternice. Pur și simplu mâncă câteva frunze de salată sau pregătește-ți suc din frunzele de salată verde și scapă de aceste probleme.

Mineralele din salata verde ajuta la eliminarea toxinelor și mențin echilibrul de acid / alcalin, în ordine. Odată ce sunt echilibrate la acest nivel, există o serie de avantaje: vei avea mai multă energie, o gândire mai clară, somn odihnitor adânc și piele mai sănătoasă.

Salata verde are un indice glicemic mediu, dar pentru că are atât de puține calorii. Alimente care au aceste caracteristici, sunt recomandate pentru persoanele care vor să scape de greutate.

Chiar dacă salata verde are foarte puține calorii, multe soiuri au un gust dulce.

Date istorice despre salata verde

Salata verde a fost prezentă pe mesele regilor persani, în secolul al VI-lea înainte de Hr.  Frunzele au fost iubite și de greci și romani, pentru produsele alimentare de bază și pentru medicamentele destinate persoanelor cu insomnie. Se pare că împăratul Caesar Augustus a construit o statuie în cinstea acestei plante, deoarece el credea că salata verde l-a vindecat de  o boală!