Ridichea este un paradis nutritiv, indiferent de anotimp

31/03/2017
Ridichea este un paradis nutritiv, indiferent de anotimp

Ridichea este un paradis nutritiv, indiferent de anotimp

Ridichea este un paradis nutritiv, indiferent de anotimp. Am o relație destul de bună cu ridichiile, indiferent de culoarea acestora. Nu doar primăvara și vara, ci și iarna. Iarna nu poate trece fără să consumăm salate sau legume crude. Cum acest lucru este destul de greu de obținut, variantele sunt destul de puține, apelez cu încredere la ridichii. Alegerea mea se bazează pe două motive principale:

Primul motiv este datorat faptului că ridichiile negre sunt ușor de cultivat pe timpul verii, fără a fi necesar să fie crescute altfel decât organic. Avantajul lor este că nu sunt foarte scumpe, tocmai pentru faptul că nu sunt așa de pretențioase. 🙂

Motivul numărul doi este acela că au un gust bun de tot și sunt foarte sățioase. În timpul iernii și primăverii contribuie la imunizarea organismului și ajută la combaterea tusei.

Ridichea este un paradis nutritiv și o să vă arăt și de ce. 🙂

Se pare că și ridichea este tot ,,made in China”. Dar nu e problemă, calitatea nu se pierde din această cauză. Este clasică această poveste, dar nu o putem ignora. Da, oameni buni, ridichea a fost consumată și în Egiptul Antic, dar și în Grecia Antică.

Ridichiile sunt bogate în vitamine, acid folic și sunt eficiente în lupta împotriva cancerului. Vitaminele prezente în ridichii pot trata afecțiuni ale pielii, de asemenea. Ele ajută la îmbunătățirea funcționării ficatului și a vezicii biliare. Și asta e! 🙂 Glumesc.

Ridichiile au fibre dietetice

Acestea ajută la îmbunătățirea capacității organismului de a digera alimente și, de asemenea, ajută refacerea metabolismul. Mie îmi plac și pentru că sunt foarte sățioase și reduc senzația de foame. Cu alte cuvinte, pot fi consumate cu precădere în timpul curelor de slăbire. Poți face salate din ele sau suc de ridichii. Sucul se face foarte simplu. Într-un storcător cu presare la rece pune o ridiche neagră sau mai multe ridichii roșii mici (6-10 bucăți). Adaugă peste aceasta o banană și lapte de cocos după gust. 🙂 Este un smoothie perfect pentru persoanele cu dureri în gât sau care au probleme cu tusea.

Ridichiile sunt bogate în antioxidanți

Ridichiile au antioxidanți similari legumelor și fructelor. Acești antioxidanți protejează organismul împotriva reacțiilor de oxidare. Oxidarea are efect cancerigen sau poate face ca organismul să fie predispus la boli.

Vitaminele prezente în ridichii previn îmbătrânirea pielii. Consumul de ridichii, de asemenea, duce la producerea de celule mai bune și repararea celulelor.