Cum recunoaștem Aloe Vera Barbadensis?

26/01/2017
Cum recunoaștem Aloe Vera Barbadensis

Aloe Vera Barbadensis

Cinci mii de ani de când Aloe Vera este utilizată în tratarea bolilor


Ceea ce devine imediat evident pentru oricine este  interesat de subiectul „Aloe Vera” în profunzime, sunt numeroasele referințe istorice disponibile cu privire la efectele terapeutice ale gelului de Aloe.

Pe blogul Regina Plant puteți descoperi o serie de informații cu privire la utilizarea plantei de Aloe Vera de-a lungul timpului. Unele date confirmă faptul că această plantă a fost folosită de mai bine de cinci mii de ani.

De-a lungul istoriei, a fost considerată o plantă magică, aproape un panaceu, care a remediat multe boli ale omenirii. În spatele aspectului umil și discret al acestei plante se ascund o serie de tratamente de succes. Primul grup de componente includ zaharuri complexe, numite mucopolizaharide.

Acești carbohidrați, prin conținutul lor vâscos, au un efect pozitiv în cazul gastritei. De fapt, mucopolizaharidele previn multe dintre dezechilibrele care pot modifica structura și funcționarea corectă și de absorbție a tractului digestiv.

Cinci mii de ani de când Aloe Vera este utilizată în tratarea bolilor. Cum recunoaștem Aloe Vera Barbadensis?

Când vine vorba de Aloe Vera, nu toate plantele sunt la fel. Există sute de specii de aloe și multe soiuri din fiecare specie. Aloe Vera Barbadensis este considerată cea mai bună specie de Aloe, atât pentru consum, cât și pentru frumusețe. Dar din sutele de tipuri de Aloe, de ce Aloe Vera Barbadensis este considerată ca fiind cea mai bună?

Rodney Stockton, cunoscut și ca „Pionerul Aloei” a cautat în lumea întreagă toate tipurile de Aloe, iar dintre acestea, Aloe Vera Barbadensis a fost considearată cea mai bună, deoarece are calități vizibile atunci când vine vorba de utilizarea acestei plante ca medicament. Proprietățile Aloei Vera Barbadensis sunt determinate de o serie de factori, inclusiv maturitatea plantelor, climă și sol. Planta este eficientă doar când ajunge la maturitate (cel puțin trei ani). Plantele și frunzele comercializate de Regina Plant au minim cinci ani.

Cum identificăm Aloe Vera Barbadensis?

Frunzele speciei Aloe Vera Barbadensis au pete albe atunci cand sunt puii, dar petele dispar atunci când planta ajunge la maturitate. Acest rol inversat la alte soiuri. O altă caracteristică distinctivă este că floarea are petale galbene, fără dungi și puncte pe petalele.