Prima experiență cu gelul de Aloe Vera

30/01/2017
Prima experiență cu gelul de Aloe Vera

Prima experiență cu gelul de Aloe Vera

Prima experiență cu gelul de Aloe Vera

Prima dată când am consumat Aloe Vera a fost o experiență ușor ciudățică, ușor comparabilă cu urcatul în avion. 🙂 De urcat în avion, am urcat în ideea ,,Hai să o fac și pe asta!” și mi-am asumat că avionul s-ar putea prăbuși. A fost un fel de ,,riști și câștigi”. În schimb, consumul de gel natural de Aloe Vera ar fi putut avea efecte pozitive, opuse de cele ale prăbușirii avionului.

Glumesc, dragilor, dar nu sunt chiar omul care să se obișnuiască repede cu un aliment nou, mai ales când vine vorba de o frunză. 🙂 M-a măcinat curiozitatea și i-am dat curs, așa cum face orice creativ în zilele noastre. M-a mirat dimensiunea frunzelor, deoarece ceea ce știam eu de la bunica mea, nu semăna cu acele frunze mari pe care le vedeam expuse ca fiind ,,medicament bun la toate”. Știam de mică de efectele benefice ale gelului de Aloe Vera, pentru arsuri, însă nu mi-a trecut prin minte la acea vreme că Aloe Vera poate fi integrată în alimentație și că poată fi consumată în smoothie-uri, salate, sucuri, deserturi etc.

Recoltarea gelului natural de Aloe Vera și pregătirea ei

Știu că vă place laptele de cocos! Cui nu-i place? De aceea, am să vă vând un pont – gel de Aloe Vera în amestec cu laptele de nucă de cocos este rețeta de bază pentru leneșii care doresc să fie sănătoși. Combinate, cele două alimente previn apariția cancerului. Mai mult, gustul este incredibil. Revenind la primul contact cu frunzele de Aloe Vera, aceasta mi-a adus trei provocări: modalitatea de pregătire, dacă am să mă împac cu gustul, cum primesc consistența gelatinoasă a gelului.

După ce am aflat cum o pregatesc (v-am povestit și vouă aici), mai ramâneam cu două necunoscute. Am feliat o frunză de Aloe Vera, am căutat seva de culoare închisă pentru a o îndepărta, dar nu mi-am dat seama că era vorba de învelișul funzei, însă l-am îndepărtat oricum. Gelul de Aloe Vera este lipicios și mucos, nu delicios. Am citit în câteva locuri că Aloe Vera are un gust puțin amar, motiv pentru care imediat am tăiat o bucată din frunză am și mușcat din bucata de gel. Gustatul nu seamănă cu nimic, dar am observat o senzație ciudată și limba ușor amorțită. 🙂  După această primă experiență am început să consum zilnic gel pur de Aloe Vera.

Un alt smoothie și câteva idei pentru păstrarea gelului în condiții optime

Este important să se mănânce gelul în termen de 20 de minute de la recoltare, altfel enzimele sale încep să se oxideze, asa ca am decis să fac un smoothie, cu banane, lapte de nucă de cocos, căpșuni, gheață și cuburi de Aloe Vera. Acest amestec este surprinzător de revigorant. Gustul de Aloe Vera nu era deloc sesizabil, beneficiile au rămas, iar eu nu am experientat din nou acea amorțeală a limbii. Am fost surprinsă să descopăr cât de energizată m-am simțit după ce am băut acest smoothie. De aceea am devenit un fel de regină a smoothie-urilor pe bază de  Aloe Vera.

Ingrediente
1 banană
1 și 1/2 căni de lapte de nucă de cocos neîndulcit
4 căpșuni, feliate
1 lingură de Aloe Vera proaspată, cubulețe.
1/2 cană de gheață

Indicații 
Pune totul într-un blender.
Amestecați timp de aproximativ un minut până la omogenizare.
Se servește imediat.

Tu ai avut o primă experiență cu gelul de Aloe Vera?