Obține un ten mai luminos cu gelul de Aloe Vera

26/01/2017
Obține un ten mai luminos cu gelul de Aloe Vera

Aloe Vera Barbedness

Obține un ten mai luminos cu gelul pur de Aloe Vera

Studiile efectuate cu privire la proprietățile de vindecare ale gelului de Aloe Vera au demonstrat că acestea au avut rezultate asupra pielii șobolanilor care sufereau de diabet. Cercetătorii din cadrul Departamentului de Biochimie din cadrul Institutului de Cercetare din Adyar, Chennai, India au realizat o serie de teste asupra șobolanilor suferinzi de diabet.

În cadrul testelor, șobolanilor le-a fost administrat gel de Aloe Vera atât pe cale orală, cât și prin aplicare directă pe rănile șobolanilor. După numai zece zile de tratament rănile au fost vindecate.

Aceste efecte pot fi atribuite proprietăților hipoglicemiantoare (de reglare a glicemiei până la limtele normale). Aceiași cercetători au demonstrat rezultate pozitive și în cazul arsurilor de gradul doi, Aloe Vera având și proprietăți terapeutice antiinflamatorii asupa pielii.

În anul 2000, cercetători din cadrul Facultății de Medicină a Universității Chulalongkorn din Bangok au realizat ample studii cu privire la medicina pe bază de plante, iar plantei de Aloe Vera i s-a atribuit o importanță fundamentală. Concluzia acestor specialiști a fost că medicina tradițională ar trebui să fie utilizată în combinație cu medicina naturistă.

Tratament pe bază de Aloe Vera pentru luminozitatea tenului

V-am convins de importanța gelului de Aloe Vera pentru piele, dar nu v-am oferit o alternativă pentru înfrumusețarea tenului și luminozitatea tenului. O mască pe baza de dovleac și Aloe Vera Barbadensis va reda strălucirea tenului tău.

Ingrediente mască

1 lingura gel Aloe Vera Barbadensis;
2 linguri de dovleac fiert;
2 linguri ceai concentrat de chihlimbar (40gr la 200ml apă);
1 lingură de ceai de coada șoricelului (30gr la 200ml apă);

Amestecă la blender aceste ingrediente pentru a obține o mască omogenă, după care aplic-o pe ten. Lasați-o să acționeze 15 minute, apoi clătiți fața cu apă călduță. Dacă dorești și alte variante, îți recomand rubrica ,,Rețete cosmetice” de pe blogul Regina Plant. Aici vei putea găsi o serie de trucuri de frumusețe pentru corpul tău.