Înghețată cu Aloe Vera și ananas

30/01/2017

Înghețată cu Aloe Vera și ananas

E vara, e cald și înghețata face parte din cultura noastră, fiind desertul preferat în zilele caniculare. Pentru că tot am vorbit de eficiența frunzelor de Aloe Vera, de ce nu am face o înghețată care să combine frunzele de Aloe Vera cu alte fructe de sezon? În acest caz, am ales ananasul ca fiind unul dintre fructele care se combină cel mai bine cu frunzele de Aloe VeraAloe Vera având foarte puțin gust, are nevoie de un alt fruct pentru a-i da un gust mai atrăgător, sau alte tipuri de ingrediente, de exemplu, caise sau căpșuni. La prepararea acestei înghețate m-a ajutat foarte mult setul pentru smoothie și înghețată de la Kuvings.

Înghețată Aloe Vera și Ananas

Câteva sfaturi

Există o serie de sfaturi de bază pentru a face o bună înghețată, unele reguli pot fi foarte utile. În cazul de față, avem nevoie să setam congelatorul cât mai aproape de cota de îngheț si anume 0 (zero) grade și apoi avem nevoie de spațiu pentru a face o bună înghețată. Cele două reguli sunt importante, deoarece în acest mod, partiuculele de gheață formate în înghețată sunt mult mai puține, iar conținutul înghețatei este mai omogen. În egală măsură, pentru ca înghețata să aibă o consistență fină, amestecul trebi=uie să fie înghețat și apoi bătut cu telul.  Un mixer puternic pentru a face crema. Recomandăm  forme metalice, deoarece acestea îngheață mai repede. După ce am făcut recomandările de bază, să trecem în revistă procesul de prepararare și să menționăm ingredientele necesare.

Mod de preparare înghețată din frunze de Aloe Vera și ananas


Ingredientele pe care le vom folosi sunt:
250 ml lapte
250 ml de smântână
125 ml de zahăr
6 gălbenușuri de ou sau pentru cei care nu pot o linguriță de agar-agar (alge marine)
2 frunze de Aloe Vera (le poți cumpăra de pe site-ul nostru)
200 de grame de ananas proaspăt

Mod de preparare înghețată cu Aloe Vera și ananas.

În cazul în care utilizezi ouă pentru a face crema, mai întâi bate ouăle și zahărul până când vei obține o cremă groasă, albă, omogenă. După aceea, se adaugă laptele într-un recipient și se încălzește în bain-marie timp de zece minute până când crema este bine amestecată. Se lasă crema să se răcească, apoi se adaugă crema de lapte și se amestecă bine. Se taie și decojesc funzele de Aloe Vera și ananas, se adaugă o cantitate de zahăr, două sau trei lingurițe de zahăr pudră și puțină apă în blenderul Kuvings și apoi continuă să amesteci crema obținută până ce se răcește.

Algele marine pot fi o alternativă pentru persoanele cu alergie la ou și derivați ale acestora. Se pot amesteca la  rece, împreună cu laptele, se dizolvă zahărul, se lasă să se odihnească timp de zece minute și apoi se fierbe la foc mare timp de 10 minute, apoi se fierbe timp de 10 minute la foc mic până când amestecul este omogen. După ce laptele a fost fiert, se strecoară de resturile de alge. Se lasă să se răcească în frigider și se amestecă cu crema de Aloe Vera și ananas zdrobit.

Înghețată cu Aloe Vera și ananas. Preparare finală

Ultimul pas este să punem conținutul astfel preparat în congelator, în forme metalice. Acestea trebuie să îngheațe mai bine, se lasă timp de patru ore, iar la final se bate bine cu un blender pentru a-l face neted și cremos. Atunci când îl bați, cristalele de gheață care apar vor face consistența mult mai cremoasă. Este suficient ca procedura să fie urmată o dată pentru acest tip de înghețată.

Dacă dorești poți repeta operațiunea de mai multe ori pentru a obține o înghețată foarte cremoasă. Dupa ce o bați adaugă amestecul la congelator, iar în timpul congelării trebuie să scădem temperatura de la termostat și apoi să o creștem treptat până ajungem la temperatura normală. Aceasta este o modalitate de a consuma Aloe Vera într-un mod diferit, modalitate foarte potrivită pentru acest anotimp al anului, atunci când temperaturile cresc și ne putem bucura de toate beneficiile Aloei Vera, și, de asemenea putem și să ne răcorim.