Gelul pur de Aloe Vera și caracteristicile lui fizice

27/01/2017

Gelul pur de Aloe Vera și caracteristicile lui fizice?

Prima experiență cu gelul de Aloe Vera a fost un adevărat calvar. Nu gustul a fost cel care m-a marcat, ci consistența gelatinoasă a gelului, acceptată doar pentru beneficiile vizibile pe parcursul unui regim de 10 zile pentru detoxifierea organismului.

Era oarecum grețos, tocmai prin această consistență. Nu știu dacă și voi v-ați confruntat cu această problemă, dar atunci când vine vorba de uzul intern al unor alimente, este mult mai greu pentru mine să mă obișnuiesc. Prin urmare, rezistența la schimbare este destul de mare atunci când vine vorba de alimente, dar chiar și în aceste condiții am fost preocupată de găsirea unei soluții de introducere a gelului de Aloe Vera în alimentație.

Cum se prezintă gelul pur de Aloe Vera, extras din frunze?

Aspectul gelului de Aloe Vera este plăcut, deși nu pot vorbi de o asemănare a lui cu un alt aliment. Culoarea sa, nu este acel verde transparent, cunoscut din imaginile disponibile în mediul online, ci este mai degrabă incolor, ușor albicios. Am putea spune că seamănă ușor cu interiorul miezului de castravete, dar este mult mai transparent.

Chiar și gustul său seamănă cu miezul de castravete.

Chiar și gustul său seamănă cu miezul de castravete (cel puțin în opinia mea), are un gust dulceag-amărui, care are în componența sa multă apă. Nu știu cât de mult m-am apropiat în descrierea gelului, însă un lucru este evident, ceea ce găsim pe piață și are culoarea verde transparent, nu este deloc ceea ce vedem la momentul extragerii gelului din frunza de Aloe.

Culoarea aceea verde este datorată coloranților chimici, introduși în momentul procesării. Mai mult, la nivelul consistenței – gelul disponibil în comerț, extras deja din frunze, comercializat în bidoane de plastic sau alte tipuri de recipiente – se poate observa o diferență semnificativă. Multe dintre gelurile de Aloe Vera disponibile pe piață sunt similare cu modul în care arată zeama de la piftie, în timp ce varianta naturală a gelului neprocesat.

Cum m-am obișnuit cu gelul de Aloe Vera peste noapte?

Am început să îl consum în limonade și smoothie-uri, deoarece trecut prin storcătorul Kuvings, se pierdea această  consistență. Când pofta de dulce intervenea cu neobrăzare în planul dietei mele, pregăteam repede un suc natural din fructe fără îndulcitori, destul de atrăgător datorită fructelor utilizate, în care găseam un rost și gelului de Aloe Vera. Loveam doi iepuri dintr-o dată în această ecuație, dacă nu chiar mai mulți: scăpam de pofta de dulce cu ajutorul unui aliment sănătos, bogat în vitamine și minerale și fără prea multe calorii, mă hidratam și mă energizăm.

Frunza de Aloe Vera – un ritual în viața omului hotărât să trăiască cum poate mai bine

Când am ținut prima oară o frunză de Aloe Vera în mână, una adevărată, crescută în Insulele Canare, nu una de pe plaiurile mioritice, menținută artificial în viață cu ajutorul fertilizatorilor chimici, m-am mirat de cât de mult poate crește o frunză de Aloe Vera în mediul ei natural. Nu m-am îndurat să o tai, deoarece m-am bucurat să o examinez. Am ținut-o în mână, am analizat-o. Știam că trebuie tăiată pentru a fi consumată, dar nu mă lăsa inima să îi iau din lungime.

Mi-am luat cuțitul cu lama ceramică și un tocător din bambus.

A venit, însă și timpul ei. Mi-am luat cuțitul cu lama ceramică și un tocător din bambus, am spălat bine frunza și am așezat-o cu meticulozitate pe planșa din bambus. Am repetat procedeul câteva zile la rând până mi-am intrat într-un ritm, iar extragerea gelului a devenit în timp o întreagă ceremonie. De fiecare dată când fac acest lucru mă gândesc la motivul pentru care am consumat prima oară gelul de Aloe Vera. Mă felicit în gând pentru decizia luat și am resursele necesare să mă bucur de alegerile fiecărei zile.