Descoperă cel mai bun smoothie pentru durerile de gât

15/02/2017
Descoperă cel mai bun smoothie pentru durerile de gât

Descoperă cel mai bun smoothie pentru durerile de gât

Descoperă cel mai bun smoothie pentru durerile de gât. Sezonul gripei, răcelii și al gâtului inflamat este încă prezent, chiar dacă soarele ne mai zâmbește pe ici pe colo. Chiar dacă s-ar putea să ai deja un dulap bine aprovizionat cu plante pentru ceaiuri – bucătăria bine aprovizionată poate fi la fel de importantă pentru a lupta cu bolile de sezon. Asta pentru că există o varietate de alimente ce susțin în mod natural sănătatea. Aceste alimente pot stimula sistemul imunitar și calma durerile de gât. Iar aceste alimente au un mare avantaj și este important să le avem în arsenalul nostru.

Smoothie pentru prevenirea și înlăturarea simptomelor durerilor în gât

Acest smoothie este o combinație răcoritoare de ananas, ceai de echinaceea, mentă, ghimbir și lămâie. Această băutură deliciosă poate ajuta la calmarea durerilor în gât. Ananasul are proprietăți anti-inflamatorii și ajută la reducerea iritării gâtului. Este, de asemenea, o importantă sursă de vitamina C, care oferă sistemului imunitar o doză suplimentară de nutrienți.

Care sunt benificiile acestor plante pentru gâtul tău?

Ghimbirul poate reduce durerea și indispoziția, lămâia te ajuta prin prisma conținutului mare de  vitamina C. Ce face menta? Pe lângă multitudinea de beneficii, despre care poți citi aici, menta este plantă care are o ridicată capacitate antioxidantă. Datorită acestui lucru funcționează ca un detoxifiant natural.

Ingrediente:

  • 1 cană cu apă;
  • 3 pungi de ceai de echinacea;
  • 350 grame de ananas (sau 2,5 căni);
  • 3-4 centimetri de ghimbir decojit;
  • 2 lămâi stoarse și rase;
  • 1/2 ceașcă frunze de mentă proaspete sau ambalate în vid;
  • 2 linguri de miere / îndulcitori naturali.

Mod de preparare

Într-un vas mic, se pune apa la fiert. După fierbere, se îndepărtează de pe foc. Ceaiul se lasă la macerat timp de 3 până la 5 minute. Se elimină pliculețele de ceai. Se adaugă restul de ingrediente și se amestecă împreună cu miere sau îndulcitor natural. Fie că te doare gâtul, fie că îți simți gâtul inflamat, trebuie să încerci această băutură. Cred că acesta este modul perfect de a calma o durere în gât. Tu ce zici? Ai alte remedii naturale?