Comenzile în valoare de minimum 180 lei beneficiază de transport gratuit

Cum se intretine corect Aloe Vera?

Aloe Vera, este o planta suculenta, estetica si decorativa pentru interior. Totodata, gelul de Aloe Vera, datorita proprietatilor benefice, se poate utiliza pentru uz extern pentru alinarea durerilor si a arsurilor, gasindu-si nenumarate intrebuintari atat in sfera medicala, cat si in cea a ingirjirii corporale. Aloe Vera este un agent antiinflamator puternic care se poate aplica direct pe zona afectata, motiv pentru care plantarea si ingrijirea ei in casa poate fi o idee inspirata! Astfel veti putea beneficia oricand de gelul, atat de miraculos, al acestei plante minunate.

Iata cum trebuie crescuta si ingrijita planta de Aloe Vera.

Ingrijirea de Baza

Inainte de a cumpara o planta de Aloe, retineti ca ea are nevoie de anumite conditii pentru a se dezvolta armonios. Iata care sunt acestea:

  1. Plasarea intr-un loc unde are parte de soare – Aloe Vera are nevoie de lumina indirecta a soarelui, sau de lumina artificiala. Planta nu apreciaza lumina directa a soarelui pentru ca aceasta o poate usca si ii ingroasa frunzele. Puteti planta Aloe Vera intr-un ghiveci langa fereastra de la bucatarie pentru a avea usor acces la ea si a o putea utiliza periodic, dar evitati ca razele soarelui sa o atinga direct.
  2. Udare – Plantele de Aloe necesita o intretinere foarte redusa si nu au nevoie de multa apa. Asteptati pana solul este uscat la cel putin 2 centimetri sub suprafata, apoi adugati incet apa, pana vedeti ca ea a trecut prin gaurile de scurgere ale ghiveciului. Nu udati din nou pana cand solul nu este uscat. In general, planta de Aloe Vera trebuie udata o data pe saptamana. Daca Aloe este udata excesiv, radacinile ei incep sa putrezeasca si, in cele din urma, planta va muri. Daca va iubiti cu adevarat planta de Aloe, luati in considerare udarea ei cu apa de ploaie. Nu uitati ca supraalimentarea ei cu apa poate duce usor la putrezirea radacinii si aparitia ciupercilor, asa ca evitati udarea in exces.
  3.   Fertilizare – Fertilizati putin si nu mai mult de o data pe luna, si numai primavara si vara cu o formula echilibrata obtinuta in casa, diluata. Daca decideti sa fertilizati planta, desi nu este neaparat necesar, puteti utiliza un ingrasamant pe baza de fosfor. Din aprilie pana in septembrie, planta de Aloe creste putin. O puteti ajuta in acest interval oferindu-i ingrasaminte de doua ori pe luna. Acestea se dilueaza cu apa, o parte ingrasamant la 5 parti de apa. Livrati ingrasamantul in ziua in care si udati planta. In timpul iernii nu mai fertilizati deoarece planta poate folosi ingrasamantul doar in timpul cresterii active.
  4.   Atentie la insecte si daunatori – Plantele de Aloe sunt foarte susceptibile la daunatorii frecventi la plantele de interior, cumr ar fi putregaiul de radacina, putregaiul moale, putregaiul fungic, putregaiul frunzelor. Evitati supraalimentarea cu apa pentru a nu crea conditii de dezvoltare si inmultire a acestor daunatori. Exista cativa daunatori care sunt obisnuitii plantei de Aloe, acestia fiind gandacii de faina. Ei sunt plati si maro si le place sa suga seva din plantele de Aloe. Pentru a preveni aparitia lor, folositi un pesticid natural, nontoxic.

Replantare

Plantele de Aloe vin adesea in vase fragede si mici din plastic si necesita replantare. Pentru a va asigura ca planta va dura ani de zile, folositi un vas mai mare unde sa aiba loc din belsug. Daca Aloe este deja intr-un vas mare de lut, rezistent, cu gauri de scurgere pe fund, nu trebuie neaparat replantata.

Iata cei 5 pasi pe care tebuie sa ii urmati la replantarea unei plante de Aloe:

  • Pasul 1 – Folositi un pamant de flori bine drenat, iar la baza puneti un strat de pietre. Aloe prefera solu uscat si nisipos si nu se descurca bine cu umiditatea crescuta a solului obisnuit. Daca locuiti intr-o zona unde nu exista sansa de inghet, puteti replanta Aloe in aer liber, ca planta de gradina. Folositi un amestec de 1/3 nisip, 1/3 pietris si 1/3 sol mediu de crestere.
  • Pasul 2 – Alegeti un ghiveci de trei ori mai mare decat mingea de radacina a plantei. Aloe adora sa isi poata raspandi radacina, asa ca oferiti-i un ghiveci spatios. Aveti nevoie de un vas de lut cu gauri de scurgere si o farfurie pe care sa o puneti dedesubt. Este foarte important ca apa sa se poata drena fara probleme din ghiveci. In timp, daca observati ca planta incepe sa depaseasca ghiveciul, frunzele fiind la fel de inalte ca acesta, alegeti un ghiveci si mai mare.
  • Pasul 3 – Planteaza planta astfel incat frunzele sa fie deasupra solului. Umple vasul partial cu sol, aseaza mingea de radacina chiar in mijloc si pune mai mult sol in jurul ei, pana la baza frunzelor. Tasati-l usor pentru a fixa planta. Retineti ca solul trebuie sa acopere doar mingea de radacina. Puneti pietricele deasupra solului.
  • Pasul 4 – Intindeti pietricele sau scoici deasupra solului. Acest lucru ajuta la mentinerea umiditatii si reproduce mediul natural al plantei. Alegeti orice tip de pietricele mici, roci sau scoici si apasati-le usor in solul de la baza plantei.
  • Pasul 5 – Propaga puii de Aloe – adica micile plante care rasar din planta principala. Cand observati un pui format complet, detasati-l de planta mama taindu-l cu un cutit. Aveti grija sa nu deteriorati radacinile in timpul acestei operatii. Asezati puiul pe un raft curat si uscat pentru cateva zile si apoi plantati-l intr-un vas mic, folosind sol pentru cactusi sau plante suculente.

Daca vrei sa ai o farmacie la tine acasa, comanda planta de Aloe Vera in dimensiunea care se potriveste casei tale: https://reginaplant.ro/produse/

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
Alte sfaturi
Aloe Vera este recunoscuta pentru proprietatile sale benefice asupra pielii…
0