Comenzile în valoare de minimum 180 lei beneficiază de transport gratuit

Cum se intretine Aloe Vera?

Aloe Vera, este o planta suculenta, estetica si decorativa pentru interior. Totodata, gelul de Aloe Vera, datorita proprietatilor benefice, se poate utiliza pentru uz extern pentru alinarea durerilor si a arsurilor, gasindu-si nenumarate intrebuintari atat in sfera medicala, cat si in cea a ingirjirii corporale. Aloe Vera este un agent antiinflamator puternic care se poate aplica direct pe zona afectata, motiv pentru care plantarea si ingrijirea ei in casa poate fi o idee inspirata! Astfel veti putea beneficia oricand de gelul, atat de miraculos, al acestei plante minunate. Iata asadar cum trebuie crescuta si ingrijita planta de Aloe Vera:

Ingrijirea de Baza

Inainte de a cumpara o planta de Aloe, retineti ca ea are nevoie de anumite conditii pentru a se dezvolta armonios. Iata care sunt acestea:

  1. Plasarea intr-un loc unde are parte de soare – Aloe Vera are nevoie de lumina indirecta a soarelui, sau de lumina artificiala. Planta nu apreciaza lumina directa a soarelui pentru ca aceasta o poate usca si ii ingroasa frunzele. Puteti planta Aloe Vera intr-un ghiveci langa fereastra de la bucatarie pentru a avea usor acces la ea si a o putea utiliza periodic, dar evitati ca razele soarelui sa o atinga direct.
  2. Udare – Plantele de Aloe necesita o intretinere foarte redusa si nu au nevoie de multa apa. Asteapta pana cand solul este uscat la cel putin 2 centimetri sub suprafata, apoi adauga incet apa, pana cand a trecut prin gaurile de scurgere ale ghiveciului. Uda planta din nou abia cand solul este uscat. In general, planta de Aloe Vera trebuie udata o data pe saptamana. Daca Aloe este udata excesiv, radacinile ei incep sa putrezeasca si, in cele din urma, planta va muri. Daca va iubesti cu adevarat planta de Aloe, ia in considerare udarea ei cu apa de ploaie. Nu uita ca supraalimentarea ei cu apa poate duce usor la putrezirea radacinii si aparitia ciupercilor, asa ca evitati udarea in exces.
  3. Fertilizare – Fertilizarea se face cel mult o data pe luna, recomandat doar primavara si vara cu o formula echilibrata obtinuta in casa, diluata. Daca decizi sa fertilizezi planta, desi nu este neaparat necesar, poti utiliza un ingrasamant pe baza de fosfor. Din aprilie pana in septembrie, planta de Aloe creste putin. O poti ajuta in acest interval oferindu-i ingrasaminte de doua ori pe luna. Acestea se dilueaza cu apa, o parte ingrasamant la 5 parti de apa. Livreaza ingrasamantul in ziua in care uzi planta. In timpul iernii nu este necesara fertilizarea deoarece planta poate folosi ingrasamantul doar in timpul cresterii active.
  4. Atentie la insecte si daunatori – Plantele de Aloe sunt foarte susceptibile la daunatorii frecventi la plantele de interior, cum ar fi putregaiul de radacina, putregaiul moale, putregaiul fungic, putregaiul frunzelor. Evita supraalimentarea cu apa pentru a nu crea conditii de dezvoltare si inmultire a acestor daunatori. Exista cativa daunatori care sunt obisnuitii plantei de Aloe, acestia fiind gandacii de faina. Ei sunt plati si maro si le place sa suga seva din plantele de Aloe. Pentru a preveni aparitia lor, folositi un pesticid natural, nontoxic.

Replantare

Pentru a te asigura ca planta va dura ani de zile, foloseste un ghiveci mai mare unde sa aiba loc din belsug. Recomandat este un vas de ceramica sau din lut, rezistent, cu gauri de scurgere pe fund.

Daca doresti sa replantezi Aloe Vera intr-un vas, iata cei 5 pasi pe care tebuie sa ii urmezi:

  • Pasul 1 – Foloseste un pamant de flori bine drenat, iar la baza pune un strat de pietre. Aloe prefera solul uscat si nisipos si nu se descurca bine cu umiditatea crescuta a solului obisnuit. Daca locuieste intr-o zona unde nu exista sansa de inghet, poti replanta Aloe in aer liber, ca planta de gradina. Iti recomandam sa folosesti un amestec de 1/3 nisip, 1/3 pietris si 1/3 sol mediu de crestere.
  • Pasul 2 – Alege un ghiveci de trei ori mai mare decat mingea de radacina a plantei. Aloe adora sa isi poata raspandi radacina, asa ca ofera-i un ghiveci spatios. Ai nevoie de un vas de lut cu gauri de scurgere si o farfurie pe care sa o poti aseza dedesubt. Este foarte important ca apa sa se poata drena fara probleme din ghiveci. In timp, daca planta incepe sa depaseasca ghiveciul, frunzele fiind la fel de inalte ca acesta, alege un ghiveci si mai mare.
  • Pasul 3 – Planteaza planta astfel incat frunzele sa fie deasupra solului. Umple vasul partial cu sol, asaza mingea de radacina chiar in mijloc si pune mai mult sol in jurul ei, pana la baza frunzelor. Taseaza-l usor pentru a fixa planta. Retine ca solul trebuie sa acopere doar mingea de radacina. Puneti pietricele deasupra solului.
  • Pasul 4 – Intinde pietricele sau scoici deasupra solului. Acest lucru ajuta la mentinerea umiditatii si reproduce mediul natural al plantei. Alege orice tip de pietricele mici, roci sau scoici si preseaza-le usor in solul de la baza plantei.
  • Pasul 5 – Propaga puii de Aloe – adica micile plante care rasar din planta principala. Cand observi un pui format complet, desprinde-l de planta mama taindu-l cu un cutit. Ai grija sa nu se deterioreze radacinile in timpul acestei operatii. Asaza puiul pe un raft curat si uscat pentru cateva zile si apoi planteaza-l intr-un vas mic, folosind sol pentru cactusi sau plante suculente.

Comanda planta de Aloe Vera Barbadensis si bucura-te de atmosfera mediteraneana la tine acasa!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
Alte sfaturi
Se pare ca Aloe Vera, atat de apreciata pentru efectele…
0