Comenzile în valoare de minimum 180 lei beneficiază de transport gratuit

Cum influenteaza Aloe Vera Starea de Spirit prin Axa Creier-Intestin

In ultimii ani, conexiunea dintre zona intestinelor si sanatatea mentala a fost raportata des si studiata in jurnalele de specialitate din medicina. Aceasta este denumita in studii drept Axa Creier-Intestin, iar subiectul a devenit unul care fascineaza mult oamenii de stiinta. Se spune ca sanatatea intestinului poate sa determine sanatatea creierului, pana la nivelul la care iti poate afecta starea, modul in care gandesti, si chiar comportamentul zilnic. Iata informatii importante ce sustin aceste studii si modul in care Aloe Vera influenteaza Axa Creier-Intestin:

Conexiunea Creier-Aparat Digestiv

Exista o importanta a substantelor introduse in corp, a celor care influenteaza in mod direct intestinele. Astfel ca este bine sa fie mancate preparatele sanatoase, care nu inflameaza intestinele. Astfel intreg sistemul digestiv va fi sanatos, iar urmarile vor fi pozitive, determinand o stare generala buna. Unele dintre alimentele care trebuie sa fie introduse cu succes in organism sunt cele cu densitate mare de nutrienti, precum Aloe Vera, care are un efect pozitiv asupra inteoriorului organismului uman. Comunicand cu microbiota, ajunge la creier in mod automat, care moduleaza functiile asociate comportamentului uman, a starii de spirit si a cognitiei.

Sistemul Nervos Enteric Vs. Sistemul Nervos Central

In sistemul mucoasei gastro-intestinale este incorporat Sistemul Nervos Enteric. Axa Creier- Intestin este o conexiune bidirectionala intre Sistemul Nervos Enteric si Sistemul Nervos Central – creier si coloana vertebrala, care combina informatii si coordoneaza activitati in intreg corpul. Circuitele care conecteaza caile intre Sistemul Nervos Enteric si Sistemul Nervos Central, conecteaza de fapt zone cognitive si emotionale in creier cu functii gastro-intestinale periferice ale sistemului digestiv si invers.

Un bun exemplu ce tine de Sistemul Nervos Enteric si Sistemul Nervos Central este nervul vag, care ajuta in reglarea stresului. Unul dintre cei mai mari nervi care conecteaza creierul si intestinul, nervul vag este considerat un modulator pentru zona psihica si pentru problemele gastro-intestinale. Functiile reduse ale acestui nerv au fost legate de boala Crohn si de Sindromul Intestinului Iritabil. De asemenea a fost legat si de situatiile persoanelor care au probleme ce tin de Anxietate. In sens invers, atunci cand exista efecte pozitive ale actiunii nervului vag, starea de spirit se imbunatateste, iar anxietatea scade.

Cum poate Aloe Vera influenta Starea

Studiile arata ca modul prin care poti sa iti imbunatatesti starea, este legat de ridicarea starii de sanatate a intestinului. A introduce in dieta ta Aloe Vera este un punct de start pentru a avea o sanatate mai buna a intestinelor tale. Modul in care poate sa afecteze pozitiv Axa Creier-Intestin Aloe Vera, este prin faptul ca Aloe Vera are beneficii pentru zona stomacului si intestinului. De sute de ani se cunosc beneficiile acestea ce tin de sanatatea corpului si Aloe Vera. Suntem cu totii familiarizati cu introducerea ei in lotiuni cosmetice sau in modul in care ajuta in indepartarea durerilor si neplacerilor produse de arsuri sau zgarieturi minore. Aloe Vera este o mancare plina de nutrienti, cu multe alte beneficii, uneori mai putin stiute de marea masa de oameni. Ea promoveaza un sistem sanatos si ajuta intestinele.

Beneficii Asupra Sistemului Digestiv

Aloe Vera este plina de nutrienti, in numar de 75. Acestia sunt partial prezenti prin vitamine, care sustin corpul uman. De asemenea se gasesc minerale si alti compusi de care sistemul digestiv beneficiaza in momentul in care se pune problema absorbtiei de nutrienti. Se pot aminti cativa dintre cei mai importanti nutrienti pentru om, care sunt esentiali pentru o buna sanatate. Asadar, la un sistem digestiv bun contribuie: calciu, crom, cupru, seleniu, magneziu, mangan, potasiu, sodiu, zinc, vitamina B si vitamina B12, antioxidantul vitamina A (Beta-Caroten), vitamina C, vitamina E. Dintre cele 8 cele mai importante enzime ale plantei Aloe Vera, cele denumite Amilaza si Lipaza, tintesc in mod special sistemul digestiv, desfacand carbohidratii si zaharurile din mancare si ajutand in digestia grasimii.

Aloe Vera are proprietati anti-inflamatorii care din nou ajuta sistemul digestiv. De cele mai multe ori problemele legate de digestie au legatura cu anumite tipuri de inflamatii prezente la nivelul stomacului sau intestinului. Daca se adauga un pic de Aloe Vera in suc sau smoothie, atunci intestinul va avea un beneficiu si va rezolva respectiva inflamatie intr-un timp mult mai scurt.

In 2014 s-a concluzionat intr-un studiu ca sucul de Aloe Vera ajuta in tratarea ulcerului gastric. Practic, Aloe Vera asigura un strat protector asupra mucoasei stomacale si ajuta in procesul de vindecare.

Detoxifierea este si ea un beneficiu important, care se intampla datorita faptului ca are proprietati purgative. De asemenea ajuta in rehidratare.

In concluzie, Aloe Vera ajuta intreg sistemul digestiv si are un rol important in ceea ce priveste Axa Creier-Intestin prin implicarea sa asupra Intestinului. Ea protejeaza intestinul, ajuta in reducerea inflamatiilor prezente la acest nivel si sustine chiar vindecarea extinsa, in zona stomacului, la nivel major si important, de ulcer gastric.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
Alte sfaturi
Ai început anul cu bateriile descărcate, deja ai trecut printr-o…
0