Consumul de semințe de dovleac, sursă de frumusețe, sănătate și energie

17/05/2017
Consumul de semințe de dovleac, sursă de frumusețe, sănătate

Consumul de semințe de dovleac, sursă de frumusețe, sănătate

Consumul semințelor din dovleac, sursă de frumusețe, sănătate și energie 

Consumul fructelor și legumelor de toate tipurile, a fost mult timp asociat cu o sănătate de fier. Tocmai de aceea, nu este întâmplător faptul că toți nutriționiștii recomandă o dietă bazată pe fructe și legume.

Multe studii au sugerat că o creștere a consumului de legume, fructe și semințe (precum și consumul semințelor din dovleac) contribuie la scăderea riscului obezității, diabetului, bolilor de inimă și mortalității globale. În plus, consumul de semințe din dovleac vin în ajutorul frumuseții tale – te ajută să ai un păr și un ten sănătos. Tu vei fi plină de energie, iar greutatea copului tău va fi ținută în frâu.

Semințele din dovleac sunt bogate în magneziu 

Semințele din dovleac sunt deosebit de bogate în magneziu, unul dintre cele șapte macro-minerale esențiale. Două linguri de semințe din dovleac conțin 74 miligrame de magneziu, aproximativ 25 procente din doza zilnică recomandată.

Magneziul este vital pentru buna funcționare a mușchilor. Deficitul de magneziu, predominant la persoanele mai în vârstă, este legat de rezistența la insulină, sindromul metabolic, boala coronariană și osteoporoza.

Consumul de dovleac contribuie la sănătatea oaselor tale

Magneziul este important pentru formarea osoasă. Consumul ridicat de magneziu este asociat cu o densitate osoasă mai mare și s-a demonstrat o scădere a riscului apariției osteoporozei la femeile aflate la post-menopauză.

Consumul de dovleac ajută persoanele cu diabet să își țină sub control insulina

Pentru fiecare creștere cu 100 mg / zi a aportului de magneziu, riscul de apariție a diabetului de tip 2 scade cu aproximativ 15%. Nivelurile scăzute de magneziu pot afecta secreția de insulină și sensibilitatea scăzută la insulină.

Semințele din dovleac contribuie la sănătatea inimii tale

Semințele din dovleac sunt bogate în acizi grași omega-3 și omega-6, antioxidanți și fibre. Această combinație are beneficii atât pentru inimă, cât și pentru ficat. Fibrele din semințele de dovleac ajută la scăderea cantității totale de colesterol din sânge și la scăderea riscului bolilor de inimă. Omega-3 poate reduce riscul de tromboză. De asemenea previne atacul de cord, accidentul vascular cerebral și moartea subită cardiacă.

Omega-3 are capacitatea de a micșora nivelurile trigliceridelor, să preîntâmpine arteroscleroza (acumularea de grăsime pe pereții arterelor) și să îmbunătățească circulația sangvină.