Ceapa verde, o adevărată sursă de energie și sănătate

17/05/2017
Ceapa verde, o adevărată sursă de energie și sănătate

Ceapa verde, o adevărată sursă de energie și sănătate

Ceapa verde, o adevărată sursă de energie și sănătate

Cu cât consumi mai multe fructe și legume, cu atât mai puțin este probabil să dezvolți  probleme medicale grave.

Acest lucru se datorează faptului că produsele proaspete sunt pline cu substanțe nutritive esențiale, vitale pentru funcționarea fiecăruia dintre sistemele noastre fiziologice.

Ceapa verde conține o mare varietate de compuși, care îmbunătățesc sănătatea, cum ar fi vitaminele, mineralele și fitochimicalele. Utilizează ceapa în salate sau combin-o cu alte legume, pentru a-ți îmbunătăți nutriția.

Ceapa verde îmbunătățește sănătatea oaselor

O singură ceapă verde de 12 grame conține aproape 20 micrograme de vitamina K și 1,6 miligrame de vitamina C. Pentru un bărbat adult sănătos, aceasta furnizează 16% din doza zilnică recomandată de vitamina K și aproape 2% din doza minimă recomandată de vitamina C.

Pentru o femeie, o ceapă verde oferă 22% din necesarul zilnic de vitamina K și 2,1% din vitamina C. Ambele vitamine K și C sunt esențiale pentru creșterea, dezvoltarea și menținerea oaselor puternice. Dacă dieta ta nu conține aceste vitamine, este posibil să ai o probabilitate mai mare de a dezvolta osteoporoză sau fragilitate osoasă.

Ceapa verde îmbunătățește sănătatea ochilor

Corpul are nevoie de vitamina A pentru a produce rodopsină, proteina din ochi, care permite receptorilor retinieni să absoarbă lumina. Persoanele ale căror diete nu includ suficientă vitamină A pot dezvolta orbire de noapte și alte tulburări de vedere, inclusiv ulcere corneene.

O tulpină de ceapă verde conține 24 micrograme de vitamină A sub formă de compuși carotenoizi de provitamina A, pe care corpul îi transformă în retinol, forma activă a vitaminei. Această cantitate de vitamina A reprezintă 2,6% din doza zilnică necesară unui bărbat și 3,4% din cea a unei femei.

Ceapa verde îmbunătățește sănătatea sistemului imunitar

Ceapa verde reprezintă o sursă bogată de substanțe fitochimice, în special compuși flavonoizi cum ar fi quercetina și antocianii. Acești compuși fitochimici particulari sunt substanțe care se găsesc în mod natural în plante, care pot susține funcția sistemului imunitar. Flavonoidele pot, de asemenea, ajuta la prevenirea cancerului prin inhibarea xantinoxidazei, o enzimă care produce radicali liberi care pot deteriora ADN-ul și țesutul celular.