Ce este Aloe Vera

You are here: Home / Ce este Aloe Vera

Ce este Aloe Vera?

Aloe Vera este adesea menționată ca cel mai bun cadou al naturii datorita beneficiilor sale pentru sanatate. Aceste beneficii sunt date de gelul de Aloe Vera.  Specia Aloe Barbadensis Miller este creme de la creme a familiei Aloe. Prestigiul de care se bucura in prezent Aloe Vera este dat, în special de faptul ca aceasta a răsfățat și îngrijit mereu pielea, cu rezultate excelente în hidratare și catifelare.

 • Aloe Vera este o planta care face parte din familia liliaceelor, raspandită în mai multe țări, de regulă cu clima subtropicală, unde temperatura nu coboară sub 0 grade. Este demn de menționat faptul că plantele existente în România sunt menținute artificial la viață. Aceste plante nu mai au proprietățile similare plantelor care au crescut în mediul lor natural.
 • Aloe Vera Barbadensis Miller este cea mai cunoscută și cu cele mai multe proprietăți terapeutice dintre cele aproximativ 300 de specii de Aloe Vera.
 • Aloe Vera este o planta tropicală semi-suculentă originară din Africa de Nord dar care acum este cultivată la nivel mondial.
 • Aloe Vera este una din plantele medicinale cele mai vechi și mai populare.
 • Aloe Vera este o plantă perena, cu frunze verzi și suculente, având o lungime de aproximativ 50 cm; frunzele de Aloe Vera sunt compuse din trei straturi: un strat protector exterior, un strat fibros aflat sub primul strat și un miez gelatinos care se folosește în majoritatea produselor care conțin Aloe Vera.

Planta are frunze lungi, prezintă pe margini țepi. Frunzele de Aloe Vera conțin o substanță limpede, sub forma de gel. Este folosită în compoziția multor produse, inclusiv produse cosmetice, loțiuni de piele, creme hidratante, geluri pentru arsuri și chiar si creme de protecție solară.

Sucul sau gelul de Aloe Vera, care este amar, este adesea pregătit ca o băutură aromatizată și folosită în afecțiunile digestive. Aloe Vera conține numeroase vitamine și minerale, precum calciu, zinc, magneziu, vitaminele A, E și germaniu, enzime, aminoacizi, zaharuri naturale și agenți care pot avea efecte anti-inflamatoare și anti-microbiene.

Aloe Vera este o sursă foarte bună și de vitamina B12, pe care în general, o gasim in produse de origine animala. Toți acesti compuși sunt perfect echilibrați, pentru ca organismul să ii utilizeze eficient în vindecare.

Ce este Aloe Vera? Aloe Vera este o plantă bogata în minerale și vitamine

 • Aloe Vera conține 20 dintre cei 22 de aminoacizi existenți în structura corpului uman, inclusiv șapte din cei opt aminoacizi esențiali, care nu pot fi sintetizați de organism.
 • Planta mai conține: vitamina A (carotenul), cu efecte benefice asupra vederii, și vitamine din complexul B, indispensabile în buna funcționare a celulelor nervoase (Aloe Vera este singura planta care conține vitamina B12).
 • De asemenea, conține vitamina C (protejeaza organismul impotriva infectiilor și a efectelor stresului) și vitamina E (previne instalarea aterosclerozei și are un rol benefic în prevenirea bolilor cardiovasculare).
 • Aloe Vera conține peste 20 de minerale, dintre care amintim calciul, potasiul, fosforul, fierul, sodiul, magneziul, zincul – toate implicate în buna funcționare a sistemului muscular și a celui nervos.
  Gelul de Aloe Vera din interiorul frunzei reprezintă unul dintre cele mai complete suplimente nutritive, conținand peste 200 de compuși activi, 75 nutrienți, 20 minerale,18 aminoacizi și 12 vitamine.