Descoperă beneficiile pentru sănătate ale castraveților

18/05/2017

Descoperă beneficiile pentru sănătate ale castraveților

Castraveții sunt extrem de benefici pentru sănătatea generală, în special în timpul verii, deoarece sunt în cea mai mare parte făcuți din apă și substanțe nutritive importante, care sunt esențiale pentru corpul uman. Castraveții sunt bogați în vitamina A, vitamina C și acid folic, în timp ce coaja castraveților este bogată în fibre și o serie de minerale inclusiv magneziu, molibden și potasiu.

În plus, castraveții conțin siliciu, un mineral care contribuie foarte mult la întărirea țesuturilor noastre conjunctive. Aceștia sunt cunoscuți și pentru proprietățile de vindecare în multe probleme cutanate, pungile de sub ochi și arsurile solare. Castraveții conțin, de asemenea, acid ascorbic și cafeic care împiedică pierderea apei, de aceea este frecvent aplicat pe arsuri și dermatite.

Originea castraveților

Este necunoscută perioada când aceștia au început să fie folosiți pentru consum, dar cercetătorii au speculat că varietatea de castraveți a fost dezvoltată dintr-o plantă nativă din Africa. Spania a fost una dintre țările din vremea antică care a început să moștenească castraveții, deoarece împărații romani îi importau din această țară mediteraneană.

 Cum te ajută castraveții să ai o sănătate de invidiat?

Beneficiile oferite sănătății de către aceștia nu sunt cunoscute pe scară largă în multe culturi. Gustul de castravete proaspăt este oarecum slab în comparație cu alte plante apoase, dar potolirea setei și calitatea răcoritoare a acestei legume este cu adevărat importantă. Castraveții acționează adesea ca antioxidanți atunci când sunt consumați cu alimente la grătar sau prăjite. De asemenea, se poate bea un pahar plin cu suc de castraveți, morcovi sau portocale. Acest lucru nu numai că vă va oferi un aport nutritiv, ci și un tratament gustos unic.

Castraveții – ideali pentru persoanele care doresc să aibă o piele mai frumoasă

Avantajele castravetelui variază de la prevenirea acidității până la păstrarea pielii bine tonifiate. Castraveții au niveluri alcaline ridicate, reglând astfel pH-ul sângelui și neutralizând aciditatea. Pacienții cu probleme gastrice ar trebui să consume castraveți frecvent.

Reglează tensiunea arterială și contribuie la structura adecvată a țesuturilor conjunctive din corpul nostru, inclusiv la nivelul mușchilor, oaselor, ligamentelor, cartilajului și tendoanelor. În timpul verii, castraveții ajută la normalizarea temperaturii corpului. Sucul de castravete este diuretic, astfel încât este capabil să prevină pietrele la rinichi. Castraveții contracarează, de asemenea, efectele acidului uric, care previne condițiile inflamatorii cum ar fi artrita, astmul și guta. Vei fi destul de surprins să descoperi că această legumă contribuie, de asemenea, creșterea sănătoasă a părului și poate trata afecțiuni ale pielii precum psoriazisul, eczema și acneea.