Comenzile în valoare de minimum 180 lei beneficiază de transport gratuit

Are consumul de Aloe Vera efecte secundare?

Aloe Vera, supranumita si Crinul desertului sau Planta nemurii, datorita proprietatilor sale medicinale, este utilizata de mii de ani in scopuri curative. Gelul de Aloe Vera este un produs natural si netoxic, renumit pentru continutul sau bogat in elemente nutritive, antioxidanti, acid folic, vitamine, minerale, aminoacizi si enzimele cheie care ajuta la descompunerea alimentelor si la stimularea absorbtiei de nutrienti. Studiile au dovedit ca beneficiile pentru sanatate ale plantei de Aloe Vera sunt numeroase, de la stimularea sistemului imunitar si la tratarea arsurilor, pana la ajutarea sistemului digestiv, efectele secundare fiind rare si aproape inexistent daca se respecta dozele si recomandarile.

 

Introducere

Fiecare frunza de Aloe Vera este formata din gelul interior (care contine toate elemente benefice ale plantei) si din partea exterioara sau membrana frunzei (care contine latexul si substante cu proprietati laxative puternice). Potentialul reactiior adverse provine din latex – care asigura un strat protector pentru gelul nutritiv al plantei, din reactiile alergice – care sunt foarte rare, si din nerespectarea recomandarilor si dozelor de pe eticheta produselor.

De aceea, pentru a nu suferi de efecte secundare nedorite, inainte de a folosi planta, ne vom asigura ca partea exterioara a frunzei a fost indepartata cu atentie, ca nu suntem alergici la Aloe Vera si, desigur, vom respecta dozele si recomandararile de pe etichetele produselor.

 

Este sigur consumul de Aloe Vera?

Daca consumam sau aplicam gelul de Aloe Vera conform recomandarilor, planta este perfect sigura si nu are efecte adverse. Mai mult, Aloe Vera figureaza in reglementarile existente ca fiind o substanta naturala testata pentru a fi utilizata in alimente si bauturi. Insa, la fel ca in cazul oricarui produs, natural sau de sinteza, potentialele reactiilor adverse cauzate de Aloe Vera se manifestat doar atunci cand nu se urmeaza dozele sau recomandarile. De asemenea, exista si situatiile care organismul poate avea o reactie alergica la planta de Aloe Vera, dar aceste situatii sunt extrem de rare.

In restul cazurilor, cand se respecta dozajul si recomandarile si persoana nu este alergica la Aloe Vera, gelul obtinut din aceasta planta miraculoasa este sigur de consumat pe cale orala si are efecte benefice uimitoare in ameliorarea si combaterea mai multor afectiuni.

Consumat ca medicament topic sau cosmetic, gelul este sigur si nu genereaza reactii adverse, cu exceptia situatiei in care persoana este alergica la Aloe Vera, ceea ce se intampla foarte rar.

 

8 Efecte Secundare

Toate produsele din Aloe Vera sunt special procesate pentru a fi indepartate partile care nu sunt sigure pentru a fi utilizate, motiv pentru care ele se pot folosi conform recomandarilor fara efecte secundare, cu exceptia cazurilor rare de alergii.

Este foarte important de retinut ca de la planta de Aloe Vera se poate utiliza doar gelul din interiorul frunzei, acesta fiind sigur pentru a fi folosit pentru consum intern si extern, iar pielea si latexul trebuie evitate cu mare atentie. Vom vorbi despre efectele secundare pe care le poate provoca gelul de Aloe Vera:

 • In rarele situatii in care Aloe Vera provoaca alergii, se vor intalni urmatoarele simptome: eczema, roseata sau iritare a pielii, urticarie, prurit, umflaturi, dureri in piept sau probleme de respiratie. Daca ati consumat gel de Aloe Vera sau l-ati aplicat pe piele si aveti oricare din simptomele prezentate, incetati sa il mai utilizati si luati legatura cu un cadru medical;
 • Gelul de Aloe Vera este sigur atunci cand se aplica pe piele ca medicament topic sau cosmetic, adminstrarea lui pe cale orala fiind nesigura daca se apeleaza la doze mari. Latexul de Aloe, care provine din membrana frunzei si poate fi prezenta in gel daca frunza nu a fost corespunzator procesata, poate provoca reactii adverse cum ar fi durerile de stomac sau crampele;
 • Utilizarea latexului pe termen lung si in cantitati mari poate provoca diaree;
 • Probleme renale;
 • Scaderea nivelului de potasiu;
 • Slabiciune musculara, scaderea in greutate si tulburari cardiace;
 • Dozele mari de latex din Aloe Vera pot duce chiar la insuficienta renala;
 • De asemenea, in cazul persoanelor hipersensibile la Aloe Vera, au mai existat raportari ale problemelor hepatice.

Pentru a evita efectele nedorite, se recomanda ca gelul de Aloe Vera, chiar daca este obtinut din pulpa curata a frunzei si nu contine nici o urma din membrana, sa nu fie consumat pe cale orala de:

 • femeile insarcinate sau care alapteaza;
 • copiii mai mici de 12 ani care pot avea dureri de stomac sau crampe;
 • persoanele cu afectiuni intestinale cum ar fi boala Crohn, colita ulceroasa sau obstructie – latexul este un iritant al intestinului;
 • persoanele cu hemoroizi – latexul poate agrava hemoroizii.

 

Incheiere

Gelul de Aloe Vera se comercializeaza de mult timp ca un produs natural eficient si sigur. Riscul reactiilor adverse apare atunci cand nu sunt respectate dozele sau recomandarile, sau in cazul rar al alergiilor. Latexul care se gaseste in membrana exterioara a frunzelor, poate avea reactii digestive daunatoare si nu trebuie administrat oral. Pentru a evita orice reactii adverse negative ale consumului de Aloe Vera, inainte de a folosi gelul pentru uz intern, asigurati-va ca nu sunteti alergici la Aloe si ca invelisul frunzelor a fost complet indepartat.

Sau, mai sigur, cumparati produsul din magazin, asigurandu-va ca este realizat din gel pur de Aloe Vera si ca nu contine aloin (care se gaseste in invelisul frunzei), respectand totodata doza si recomandarile de pe eticheta.

Doar asa va veti putea bucura, fara nici o grija, de efectele benefice ale plantei de Aloe Vera, planta care se foloseste de secole in scopuri medicale, ea avand efecte benefice incontestabile.

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
Alte sfaturi
  Istoria medicinii semnaleaza utilizarea plantei de Aloe Vera de…
0