Aloe Vera sau planta nemuririi la egipteni (I)

27/01/2017

Aloe Vera sau planta nemuririi la egipteni (I)Aloe Vera sau planta nemuririi la egipteni (I)

Ne plac istorioarele cu tâlc, iar pentru că am avut parte de zile de relaxare, am ales să îți povestim despre planta de Aloe Vera și întrebuințarea sa în trecut. Generațiile trecutului au menționat o serie de metode de vindecare cu ajutorul plantelor de Aloe Vera.

Remediile medicale au fost transmise din generație în generație pe cale orală. Cu toate acestea, cea mai veche mărturie a utilizării plantei de Aloe Vera în calitate de medicament datează din perioada antichității, mărturie stau desenele realizate de egipteni, în care erau reprezentate plante de Aloe Vera. Desenele reprezentând planta de Aloe erau realizate pe pereții templelor, fapt ce i-a făcut pe unii istorici să considere planta o zeitate.

Se pare că egiptenii mai numeau planta de Aloe Vera și „Planta Nemuririi”. Unul dintre cele mai comune mituri despre Aloe a fost acela că cele două regine egiptene, Nefertiti și Cleopatra au folosit Aloe Vera ca parte a tratamentelor lor de înfrumusețare. Mahomedanii din Egipt considerau Aloe Vera un simbol religios. Ei obișnuiau să agațe la ușă această plantă pentru a-i proteja de forțele răului. Egiptenii au folosit frunzele de Aloe Vera pentru a confecționa suluri de papirus. Mai mult, atunci când un faraon murea, corpul acestuia era îmbălsămat cu un mir care avea ca principal ingredient gelul de Aloe Vera.

Cavalerii Templieri își preparau licori din planta de Aloe Vera

În timpul cruciadelor, Cavalerii Templieri au creat o băutură preparată din vin de palmier, gel de Aloe Vera și cânepă. Băutura a fost numită „elixirul Ierusalimului”. Se considera că această băutură îți prelungește viața cu cinci ani. Insula Socotra, care se află în apropierea Cornul Africii, a devenit cunoscută pentru plantațiile sale de Aloe Vera încă din anul 500 î.Hr.. Aloea a fost utilizată ca monedă de schimb în țări, cum ar fi Tibet, India și China.

Cunoscând beneficiile acestei plante, Aristotel l-a convins pe Alexandru cel Mare să preia Insula Socotra, locul unde erau plantații extinse de Aloe Vera.
Hindușii considerau că Aloe Vera era o plantă care a crescut în grădina Edenului și au numit-o „vindecătorul tăcut”.

Recunoscând proprietățile vindecătoare ale gelului de Aloe Vera, doctorii chinezi din antichitate au numit această plantă „medicament”. Chinezii foloseau Aloe Vera pentru a șterge toate erupții cutanate; rușii numeau planta de Aloe Vera „Elixirul Longevității”; indienii nativi din America foloseau Aloe Vera pentru puterile sale emoliente și considerau că Aloe Vera îi întinerește.

Trupul lui Iisus a fost uns cu un amestec preparat din smirnă și Aloe

Aloe Vera era cultivată și folosită de regele Solomon (971-931 î.Hr.). În Psalmul 45: a se spune: „Mir, aloe și caisă înmiresmează toate hainele tale; din palate de fildeș, coarde de harpă te înveselesc.” În Cântarea Cântărilor, IV, se spune: „Plantele tale sunt o grădină cu rodii, cu fructe alese, cu hena şi cu nard, cu nard şi cu şofran, cu trestie mirositoare şi cu scorţişoară, cu toate soiurile de arbori de tămâie, cu smirnă şi aloe, cu toate mirodeniile cele mai fine.” Chiar și trupul lui Iisus a fost uns cu un amestec preparat din smirnă și Aloe, „Şi a venit şi Nicodim, cel care venise la El mai înainte noaptea, aducând ca la o sută de litre de amestec de smirnă şi aloe.”
Va urma…