Comenzile în valoare de minimum 180 lei beneficiază de transport gratuit

Aloe Vera are grija de inima ta

Aloe Vera Barbadensis este o planta care creste in regiunile cu clima mediteraneana, care si-a castigat popularitatea prin multiplele sale beneficii asupra corpului uman. Consumat cu regularitate, gelul din frunzele de Aloe Vera poate face adevarate minuni in tratarea afectiunilor interne, datorita continutului sau complex, bogat in substante nutritive, care asigura buna functionare a organismului uman.

Compozitia frunzei de Aloe Vera

Supranumita si „planta-minune”, planta de Aloe contine peste 200 de substante active, printre care 20 dintre cei 22 de aminoacizi existenti in structura corpului uman, inclusiv sapte din cei opt aminoacizi esentiali, care nu pot fi sintetizati de organism. In plus, aceasta contine peste 20 de minerale, precum calciu, potasiu, fosfor, fier, sodiu, magneziu, zinc, toate implicate in buna functionare a sistemului muscular si a celui nervos. Zaharidele, enzimele, acizii salicilici, carotenoidele din structura sa, alaturi de celelalte substante, ofera plantei de Aloe Vera proprietati curative multiple.

De asemenea, este bogata in vitamine:

  • vitamina A (carotenul) este benefica pentru vedere
  • vitamine din complexul B este extrem de importanta pentru buna functionare a celulelor nervoase, fiind singura planta care contine vitamina B12
  • vitamina C prezenta in compozitia sa protejeaza organismul impotriva infectiilor si a efectelor stresului
  • vitamina E previne instalarea arteriosclerozei si are un rol benefic in prevenirea bolilor cardiovasculare.

Beneficiile Aloe Vera in tratarea afectiunilor

Aloe Vera are actiuni terapeutice utile in boli multiple: de pilda, este antioxidant natural, este antidiabetic, antiinflamator, anticancerigen, antimicrobian si actiuneaza asupra sistemului digestiv, imbunatatindu-i functionarea, in plus, aceasta are efecte laxative si previne imbatranirea celulara.

Insa pe langa proprietatile multiple, poate mai putin cunoscute sunt efectele sale asupra colesterolului și bunei funcționări a inimii. Consumat regulat, gelul de Aloe Vera ajuta la scaderea nivelului de colesterol „rau”, stimulandu-l pe cel bun in organismul uman. In plus, cu ajutorul sau, este redus numarul trigliceridelor din corp, mentinand astfel nivelul de colesterolul din organism.

Alaturi de Vitamina E, cu rol important în prevenirea bolilor cardiovasculare, arginina se numara printre antioxidantii aflati in componenta plantei de aloe vera, care contribuie la mentinerea starii de sanatate a inimii. Acest aminoacid semi-esential este produs in cantitati mici de corpul uman, de aceea pentru un nivel optim trebuie asimilat din alimente sau suplimente.

Printre alimentele care contribuie la cresterea nivelului de arginina se numara alunele, nucile si desigur, aloe vera.

Iata asadar 3 motive pentru care e bine sa ai un nivel optim de arginina în corp:

  • inima va pompa mai usor sangele
  • organismul va elimina deseurile metabolice mai facil
  • arginina sustine productia de oxid de azot, necesar pentru a mentine vasele de sange dilatate pentru un flux sanguin optim.

Asadar, lasa planta de Aloe Vera sa  aiba grija de inima ta si sa-ti asigure nutrientii de care ai nevoie pentru o stare de bine!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
Alte sfaturi
Fructele de padure nu sunt doar extrem de apetisante, ci…
0