Comenzile în valoare de minimum 180 lei beneficiază de transport gratuit

7 întrebuințări mai puțin cunoscute ale Aloe Vera

Aloe Vera e regina noastră, dar până și noi, care ne mândrim cu relația specială pe care am creat-o cu această minunată plantă, mai suntem din când în când uimiți să descoperim încă un beneficiu extraordinar al ei. Bogată în vitamine, minerale, enzime, aminoacizi, acizi grași, Aloe Vera are multiple întrebuințări atât intern, dar și extern.

 

Dacă știm cu toții că hidratează, alină constipația, detoxifică, îmbunătățește digestia și reglează glicemia, întrebuințările de mai jos pot reprezenta totuși un mister pentru mulți dintre noi. Este dovada certă că Aloe Vera încă mai rămâne un secret, după atâtea milenii de când a fost descoperită, precum o zeiță ale cărei puteri magice le întrezărim înmărmuriți. Azi te provocăm să descoperi câteva întrebuințări mai puțin cunoscute ale Aloe Vera! Abia așteptăm să aflăm dacă le cunoșteai sau nu!

Ce „vrăji” mai face Aloe Vera – 7 întrebuințări neobișnuite

Dacă mai aveai îndoieli că această plantă ar trebui venerată, suntem gata să ți le spulberăm în rândurile de mai jos!

Știai că Aloe Vera…

 

…tratează mușcăturile de insecte? Te-a mușcat un păianjen imens în somn și, deși nu te-ai transformat încă în Spider-Man (sau în Spider-Woman), tot te jenează într-un chip insuportabil? Picură puțin gel de Aloe Vera, extras direct din frunzele plantei, pe locul mușcăturii, și vei simți o alinare instantanee. Trebuie să mulțumim proprietăților anti-inflamatorii ale Aloe Vera pentru efectele de calmare a senzației de mâncărime și de diminuare a umflăturii și a durerii, conform Healthline. De asemenea, Aloe Vera este considerată un remediu extraordinar pentru iedera otrăvitoare.

 

…te scapă de bătături? Pantofii aceia fabuloși vin cu un anumit preț, și o știm prea bine. Dar și cele mai încăpățânate bătături vor înțelege că nu au vizitat pe cine trebuie mulțumită prietenei Aloe Vera. Picură gel pe bătătură și vei constata fermecată că roșeața și umflătura sunt dramatic reduse. Mai mult, Aloe Vera accelerează cicatrizarea și menține pielea hidratată în acest interval.

 

…e un minunat balsam pentru păr? Ai rămas fără balsam sau te-ai săturat de formulele pline de chimicale de pe piață? Îndreaptă-ți atenția către Aloe Vera! După ce te-ai spălat pe cap, aplică gelul pe vârfuri și permite-i să acționeze timp de cinci minute înainte de a clăti. Planta-minune lasă părul moale și catifelat, hidratând și hrănind în profunzime, dar asigurându-i și nutrienții necesari pentru a stimula creșterea.

 

…reprezintă un gel de ras remarcabil? O să uiți cât ai clipi de spuma de ras și nici nu o să te mai gândești să folosești gelul de duș pentru a scăpa de pilozitatea în exces. Una dintre întrebuințările mai puțin cunoscute ale Aloe Vera presupune utilizarea gelului pe porțiunea de piele ce urmează a fi „deposedată” de păr. Beneficiile sunt, ca întotdeauna, nenumărate: lama de ras alunecă mai ușor, iar capacitatea de hidratare a plantei previne uscarea pielii. În plus, spui „adio” tăieturilor: ce altceva ți-ai mai putea dori?

 

…elimină mătreața? O cercetare publicată de medici italieni, axată pe utilizările medicinale ale Aloe Vera, revela proprietățile promițătoare pe care le are planta în diminuarea simptomelor dermatitei seboreice, una dintre cele mai comune și totodată dificil de eradicat cauze ale mătreții. Conform dermatologilor, este recomandat să aplici gelul de aloe direct pe scalp ca să scapi de fulgii albi și neprietenoși.

 

…păstrează proaspete fructele și legumele pentru mai mult timp? De când am descoperit Aloe Vera, îți spunem cu sinceritate că nu știm cum am supraviețuit fără ea. Mai mult, cercetătorii ne-au atras atenția asupra unei alte întrebuințări wow: într-un studiu, gelul de Aloe Vera aplicat direct pe roșii a blocat numeroase tipuri de bacterii dăunătoare. Și mai îmbucurător e că rezultate asemănătoare au fost obținute și în tratarea merelor. Descoperirea poate presupune, în viitor, reducerea folosirii chimicalelor periculoase pentru a proteja plantele și pentru a le păstra proaspete pentru mai mult timp.

 

…poate distruge celulele canceroase? Mai sunt necesare cercetări, dar, conform oamenilor de știință, aloe emodin, un compus din frunzele de Aloe Vera, a oprit dezvoltarea celulelor maligne în cazuri de cancer la sân. Mergând pe acest fir al deducției, cercetătorii investighează acum cum aceste abilități pot fi utilizate și în alte tipologii ale nemiloasei boli.

 

Tu știai despre aceste întrebuințări neobișnuite ale Aloe Vera? Spune-ne ce altă virtute minune a acestei plante te-a impresionat și hai să creăm la Regina Plant cel mai complet și complex ghid de utilizare al plantei unice. Noi suntem siguri că Aloe Vera poate mult, mult mai mult, așa că îți oferim cu drag frunze și plante de Aloe Vera, pe care să le comanzi de aici!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
Alte sfaturi
Ți-am tot povestit despre proprietățile magice ale Aloe Vera și…
0