Comenzile în valoare de minimum 180 lei beneficiază de transport gratuit

5 beneficii anti inflamatoare ale Aloe Vera

Aloe Vera este extrem de populara pentru beneficiile sale cosmetice si medicinale, utilizarea ei fiind sigura si foarte benefica. Datorita numeroaselor proprietati benefice pe care le are, Aloe Vera este cunoscuta si ca planta minune. Aceste proprietati includ calitatile antiinflamatorii puternice, ceea ce o face de mare ajutor in tratarea afectiunilor inflamatorii.

Studiile si cercetarile arata ca Aloe Vera poate fi utila atat prin aplicarea locala, cat si prin administrarea orala.

Iata o lista cu 5 probleme de sanatate in care Aloe Vera poate fi de mare ajutor.

1. Ulcere

Inflamarile, ulcerul si afectiunile tractului gastro-intestinal au drept cauza infectiile bacteriene, ele fiind adesea tratate cu medicamente antiinflamatorii. Aloe Vera este un agent antiinflamator natural care poate ajuta in cazul ulcerului si a altor afectiuni gastorintestinale inflamatorii, fiind renumita pentru proprietatile sale gastroprotectoare. Studiile au aratat ca gelul de Aloe Vera a redus semnificativ nivelul de acid gastric, reducand inflamatia si ulceratiile gastrice.

Un alt studiu pe soareci a dovedit ca gelul de Aloe Vera reduce moleculele inflamatorii (leucocitele si factoriide necroza tumorala) si previne inflamatia, imbunatatind considerabil rata de vindecare a ulcerului gastric.

2. Inflamatia ranilor (taieturi & arsuri)

Aloe Vera este deja renumita pentru eficacitatea ei in vindecarea ranilor. Proprietatea sa antiinflamatorie ajuta la ameliorarea ranilor intr-un ritm mai rapid. Acest lucru a fost dovedit de numeroase studii. Un astfel de studiu a reliefat faptul ca tratamentul cu gel de Aloe Vera a vindecat inflamatia ranilor si a grabit procesul de vindecare. Aplicarea locala a gelului de Aloe a crescut viteza de vindecare a ranilor si a inciziilor. Un alt studiu a reliefat faptul ca tratamentul cu gel de Aloe Vera asupra celulelor keratinicitelor umane grabeste activitatea de vindecare a ranilor, fara urma de toxicitate.

3. Inflamatiile cauzate de obezitate

In cazul pacientilor obezi, deseori apare rezistenta la insulina, de aici rezultand inflamatiile. S-a descoperit, insa, ca Aloe Vera, datorita proprietatilor sale antiinflamatorii puternice, inhiba aceste efecte ale obezitatii, contribuind considerabil la generarea unei stari de bine a persoanelor.

Se recomanda deci utilizarea plante de Aloe Vera pentru a combate inflamatiile cauzate de surplusul excesiv de greutate, cu atat mai mult cu cat studiile aprofundate au dovedit ca printre efectele remarcabile ale plantei de Aloe Vera se numara scaderea semnificativa a factorilor inflamatorii indusi de aceasta.

3. Inflamatii ale gingiilor

Datorita beneficiilor sale stomatologice, Aloe Vera este deseori folosita ca ingredient in pasta de dinti. Studiile realizate au dovedit faptul ca aceasta planta este eficienta in combaterea placii si a gingivitei, proprietatile sale antiinflamatorii reducand inflamatiile.

Cele mai eficiente rezultate s-au inregistrat in cazul in care s-au realizat spalaturi ale gurii cu Aloe Vera, utilizarea apei de gura pe baza acestei plante pe o perioada de 30 de zile imbunatatind considerabil sanatatea dentara. De asemenea, Aloe Vera nu are efecte secundare, asa cum se intampla in cazul clorhexidinei, un agent des utilizat in apa de gura.

In concluzie, Aloe Vera s-a dovedit a fi un agent eficient in imbunatatire a sanatatii dentare si reducerea inflamatiilor si a placii in gingivita, ea putand fi utilizata in terapia medicala, in apa de gura sau in pasta de dinti pentru a oferi alinare pacientilor care sufera de gingivita.

4. Ajuta la inflamatii acute si inflamatii cronice

Inflamatia este raspunsul natural al organsimului pentru a se proteja de daune, fiind deci un mecanism de aparare pentru corp si o etapa esentiala in procesul de vindecare. Ele pot fi acute (incep rapid, devin severe in scurt timp si se retrag in cateva zile) sau cronice (sunt pe termen lung, putand dura cateva luni sau chiar ani si apar ca raspuns la toxine, celule grase sau expunerea la substante chimice industriale). Aplicarea locala direct pe zona afectata a plantei de Aloe Vera amelioreaza inflamatia si grabeste procesul de vindecare. Consumul de Aloe Vera pe cale orala (sub forma de bautura sau de capsule) ajuta la sustinerea functiilor imune care reduc inflamatia in tot corpul. Prin urmare, Aloe Vera este ideala pentru ameliorarera inflamatiilor acute sau cronice.

Eficacitatea ei este justificata de compusi precum polizaharide, enzime, steroizi si vegetali care se gasesc in gelul din interiorul frunzelor.

Polizaharidele sunt carbohidrati naturali gasiti in planta. Doua dintre ele (acemannanul si glucomannanul) au numeroase efecte asupra inflamatiilor:

  • Imbunatatesc raspunsul imunitar general;
  • Activeaza globulele mari albe;
  • Stimuleaza sistemul imunitar;
  • Au efecte antibacteriene si antivirale.

Majoritatea enzimelor gasite in Aloe Vera ajuta la descompunerea zaharurilor si a grasimilor care pot provoca inflamatii. Una dintre ele, insa, in mod special (bradikinina) ajuta la reducerea inflamatiilor excesive daca gelul de Aloe este aplicat local pe piele.

Steroizii din planta, ajuta la refacerea celulelor si grabesc vindecarea zonelor inflamate. Totodata, ei calmeaza durerea si reduc inflamatiile. In concluzie, indiferent daca este vorba despre o lovitura la genunchi sau despre o durere severa provocata de o inflamatie cronica, Aloe Vera poate ajuta la ameliorarea atacurilor inflamatorii.

Concluzii – Aloe Vera si efectele ei benefice

Planta de Aloe Vera are o serie de utilizari in scopuri medicinale si cosmetice, ea putandu-se achizitiona sub forma de gel, suc sau planta. Datorita vitaminelor, mineralelor, enzimelor, aminoacizilor si a tuturor elementelor pe care le contine, Aloe Vera si-a dovedit eficacitate in nenumarate situatii, aproape neexistand contraindicatii pentru utilizarea ei. Singurele situatii in care utilizarea plantei de Aloe Vera nu este recomandata, sunt acelea in care persoana este alergica la aceasta planta. Altfel, efectele ei benefice sunt evidente si sustinute cat se poate de bine de faptul ca aceasta planta minune se utilizeaza de mii de ani.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
Alte sfaturi
Cu totii cunoastem planta de Aloe Vera, o planta cu…
0