4 beneficii ale sucului de fructe, legume și frunze de Aloe

30/01/2017
4 beneficii ale sucului de fructe, legume și frunze de Aloe

4 beneficii ale sucului de fructe, legume și frunze de Aloe

4 beneficii ale sucului de fructe, legume și frunze de Aloe

Mi-a fost dor să scriu aici despre experiența cu sucurile mele din fructe, legume și frunze de Aloe. Imaginează-ți o casă simplă, dar aranjată cu gust (cel puțin așa spun prietenii) și multe cărți în jur. Și eu cu un mare entuziasm să îmi schimb stilul de viață.

Când locuiești singur este ușor să duci un stil de viață sănătos, deoarece tentațiile pot fi reduse foarte ușor. Cum? Pai nu mai cumperi chestii nesănătoase și procesate. Îți faci cumpărăturile din piață, de la țărani, nu de la supermarket. De ce? Din două motive. Primul este că ai norocul să găsești ceva mai multe produse sănătoase.

Al doilea este că, aici tentațiile nu sunt atât de mari, deoarece nu ești înconjurat de miile de produse mirositoare care te fac să renunți. În mare găsești doar legume. Eventual, îți vor face cu ochiul fructele și legumele, nu preparatele procesate.

Cum am procedat eu?

Când mi-am schimbat stilul de viață, am început prin a înlocui dulciurile cu smoothie-urile. Am mai scris și aici despre simpatia mea pentru smoothie-uri. Imediat ce am scăpat de acest păcat (al consumului de produse pline de zahăr), am zis să fac ceva și pentru a reduce consumul de cafea. Ce credeți? Am reușit! Am reușit, deoarece sucurile naturale din fructe, legume și frunze de Aloe sunt cele care îți dau foarte multă energie și chef de viață. Prin urmare, putem înlocui o parte din doza zilnică de cafea cu aceste sucuri.

Un al treilea aspect, pentru care aceste sucuri sunt extreme de utile, este dat de bogăția de vitamine și minerale. Prin urmare, putem reduce porțiile de mâncare fără a ajunge la dezechilibre ale organismului. Nu degeaba vă spuneam că sunt adepta unui stil de viață echilibrat. Și mai e ceva… vă îndemnam la începutul postului să vă imaginați ceva ,,Imaginează-ți o casă simplă, dar aranjată cu gust și multe cărți în jur…”. Ți-ai imaginat? Acum imaginează-ți într-o astfel de casă un suc proaspăt din fructe, legume și frunze de Aloe – suc pregătit după rețeta de mai jos.

Rețeta pentru sucul cu Aloe Vera

2 linguri de gel natural, extras din frunze de Aloe Vera;
1 castravete;
1 bucată mică de ghimbir;
3 mere verzi;
6 frunze de țelină;
3 lămâi verzi;
1 lingură de scorțișoară;
100 de grame de spanac.

După ce curățăm foarte bine fructele, legumele și frunzele prezentate mai sus, le adăugăm într-un blender împreună cu gelul de Aloe Vera. Pornim blenderul și le lăsăm până ce sunt bine omogenizate, iar la final adăugăm scorțișoara. Este o rețetă ușor de preparat, iar avantajul ei este că putem să ne jucăm cu legumele și fructele din rețetă, astfel încât să obținem un suc de culoare și aromă diferită.