5 proprietăți uimitoare ale uleiului de cocos

03/03/2017

5 proprietăți uimitoare ale uleiului de cocos. Uleiul din nucă de cocos conține acizi grași cu proprietăți medicinale puternice.

5 proprietăți uimitoare ale uleiului de cocos

Uleiul de cocos este unul dintre puținele alimente care pot fi clasificate ca „superaliment”. Combinația sa unică de acizi grași poate avea efecte pozitive profunde asupra sănătății. Aceasta include pierderea în greutate, ajutarea funcției cerebrale și diverse alte beneficii uimitoare.

Uleiul de cocos a fost ,,demonizat” în trecut, deoarece conține grăsimi saturate. De fapt, uleiul de cocos este unul dintre cele mai bogate surse de grăsimi saturate cunoscute de om, aproape 90% din acizii grași din el fiind saturați. Cu toate acestea, noi date arată că grăsimile saturate sunt inofensive. Multe studii masive, care includ sute de mii de oameni dovedesc că întreaga idee de „înfundare a arterelor” a fost un mit.

Omenii care consumă mult ulei de cocos sunt sănătoși.

Nuca de cocos este un fel de mâncare „exotică” în lumea occidentală, consumată în primul rând de oamenii care sunt atenți la sănătatea lor. Cu toate acestea, în unele părți ale lumii, nuca de cocos este un aliment dietetic pe care oamenii îl consumă de mai multe generații.

Uleiul din nucă de cocos te poate ajuta să arzi mai multe grăsimi.

Obezitatea este în prezent una dintre cele mai mari probleme de sănătate din lume. În timp ce unii oameni cred că obezitatea este doar o chestiune de calorii, alții (inclusiv eu), cred că sursele acestor calorii sunt critice. Este un fapt cunoscut că diferite produse alimentare afectează corpurile și hormonii noștri în moduri diferite.

Trigliceridele (MCT) din uleiul de nucă de cocos pot crește consumul de energie în comparație cu aceeași cantitate de calorii din grăsimi. Un studiu a constatat că 15-30 de grame de MCT pe zi a crescut consumul de energie în 24 ore cu 5%, cu o valoare totală de aproximativ 120 de calorii pe zi.

Uleiul din nucă de cocos poate reduce foamea, ajutându-vă să mâncați mai puțin.

O caracteristică interesantă a uleiului din nucă de cocos este că poate reduce foamea. Acest lucru poate avea legătură cu modul în care acizii grași din el sunt metabolizați, deoarece corpii cetonici pot avea un efect de reducere a apetitului. Într-un studiu, cantități diferite de trigliceride cu lanț mediu și lung au fost introduse în dieta a 6 bărbați sănătoși.
Oamenii care au mâncat cele mai multe MCTS au consumat cu 256 mai puține calorii pe zi, în medie. Un alt studiu a descoperit că cei care au mâncat cele mai multe MCTS la micul dejun, au consumat mult mai puține calorii la masa de prânz.

Uleiul din nucă de cocos poate proteja împotriva deteriorării părului, hidratează pielea și funcționează ca protecție solară.

Uleiul de cocos poate servi în diferite scopuri, care nu au nimic de-a face cu caracteristicile lui. Mulți oameni îl folosesc pentru scopuri cosmetice și pentru a-și îmbunătăți sănătatea, aspectul pielii și al părului. Studii privind persoanele cu pielea uscată, arată că uleiul din nucă de cocos poate îmbunătăți conținutul de umiditate și de lipide al pielii.